Svi znaju koliko vitamina i minerala se krije u svežem voću, ali nije veliki broj onih koji će ga sa zadovoljstvom pojesti. Teško je pojesti tri pomorandže s tanjira, a ceđeni sok se ispije za čas. Zato je voćni obrok najefikasnije popiti u vidu gustog, kašastog soka, savetuje Maja Volk.
-U blenderu pomešajte nekoliko vrsta voćaka, sezonskih i zamrznutih (borovnice, maline, ribizle)i dodajte nešto zeleno-šaku spanaća, list kelja, zelenu salatu, grančicu celera, lišće šargarepe, cvekle, šargarepu, celer ili cveklu, đumbir, nanu, sve što poželite. Ali, uvek neka vam osnova voćnog obroka budu banana i maline, ili šljive ili neka voćka dominantnog jakog ukusa. Onda se ovi drugi, možda manje privlačni zeleni sastojci neće ni osetiti. Možete odjednom da pripremite i dva voćna obroka, da imate za kasnije. Voće, pogotovo ako je dinja, lubenica, šljiva, brzo fermentira i zato maksimalno od ujutro do uveče možete da odložite konzumacijuvoćnog kašastog obroka.
Knjigu „Kako sam osvojila trajno zdravlje“ po ceni od 1650 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: