Predstavljamo vam recept šefa kuhinje zemunskog restorana „Kafana pod lozom 78“, jedinstvene kafanice sa kariranim stolnjacima i domaćom, ukusnom i uvek sveže pripremljenom hranom.
Sastojci:
500g heljdinih kora
400g mlevenog maka
400g višanja
300g šećera
4 vanil šećera
5 kašika griza
3 dl mleka
Rendana kora 2 limuna
1 dl vode
1 dl ulja
Priprema fila od maka:
Sjediniti mleko, šećer i vanil šećer, staviti na šporet da provri.
Preliti preko maka.
Kad se fil ohladi dodati 5 kašika griza i rendanu koru limuna.
Višnje pošećeriti i ostaviti ih da se dobro ocede.
Pomešati 1 dl vode i 1 dl ulja.
Za jednu štrudlu koristiti 3 kore. Prve dve kore se poprskaju mešavinom ulja i vode,
a na ivicu treće kore se stavi fil – prvo mak, a preko maka red višanja. Urolati
Premazati štrudle vodom i uljem, a zatim žumancem.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Pita sa makom i višnjama (recept)
-
Objavljeno