BEZ GLUTENA, VIŠE PROTEINA, MANJE MASTI
Neko ih maže džemom, neko posipa šećerom i orasima, a mnogo je onih koji ih nadevaju čokoladnim kremom. Ova vekovima omiljena poslastica svih generacija može da bude manje kalorična i mnogo zdravija ukoliko namaze zamenite svežim i koštunjavim voćem.
Bgonline otkriva kako napraviti zdrave palačinke sa više proteina a manje masti, bez pšeničnog brašna koje izbegava sve veći broj ljudi a ne konzumiraju ga oni koji su alergični na gluten.
Proteinske palačinke
6 belanaca
2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašika cimeta
½ šolje zobenog brašna
4 kašike prirodnog zaslađivača- stevie
Sastojke umutiti mikserom. Peći palačinke u zagrejanom teflonskom tiganju.
Palačinke bez pšeničnog brašna
2 jajeta
1.5 šolja mleka
malo praška za pecivo
1.5 šolja heljdinog brašna
1.5 šolja pirinčanog brašna
Umutite jaja, dodajte mleko i malo vode u koju je dodata kašičica praška za pecivo. Umešajte kockicu rastopljenog maslaca (oko 2 kašike) a onda sipajte heljdino brašno i 1 šolju pirinčanog brašna. Sipajte još tople vode u čašu pa korigujte gustinu mase da bude laka za sipanje u tiganj – onako kako ste navikli da pržite palačnke.
Palačinke je idelano pržiti na kokosovom ulju jer ono podnosi visoke temperature a prirodno je i zdravo.
Ovde možete pronaći knjige o zdravlju kao i kuvare sa zdravim receptima: https://bgonline.rs/shop/
© by BGonline. All rights reserved