BG online

Hrana & Recepti

Zdrave palačinke (recept)

BEZ GLUTENA, VIŠE PROTEINA, MANJE MASTI

Neko ih maže džemom, neko posipa šećerom i orasima, a mnogo je onih koji ih nadevaju čokoladnim kremom. Ova vekovima omiljena poslastica svih generacija može da bude manje kalorična i mnogo zdravija ukoliko namaze zamenite svežim i koštunjavim voćem.
Bgonline otkriva kako napraviti zdrave palačinke sa više proteina a manje masti, bez pšeničnog brašna koje izbegava sve veći broj ljudi a ne konzumiraju ga oni koji su alergični na gluten.

Proteinske palačinke

6 belanaca
2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašika cimeta
½ šolje zobenog brašna
4 kašike prirodnog zaslađivača- stevie
Sastojke umutiti mikserom. Peći palačinke u zagrejanom teflonskom tiganju.

Palačinke bez pšeničnog brašna

2 jajeta
1.5 šolja mleka
malo praška za pecivo
1.5 šolja heljdinog brašna
1.5 šolja pirinčanog brašna
Umutite jaja, dodajte mleko i malo vode u koju je dodata kašičica praška za pecivo. Umešajte kockicu rastopljenog maslaca (oko 2 kašike) a onda sipajte heljdino brašno i 1 šolju pirinčanog brašna. Sipajte još tople vode u čašu pa korigujte gustinu mase da bude laka za sipanje u tiganj – onako kako ste navikli da pržite palačnke.
Palačinke je idelano pržiti na kokosovom ulju jer ono podnosi visoke temperature a prirodno je i zdravo.

Ovde možete pronaći knjige o zdravlju kao i kuvare sa zdravim receptima: https://bgonline.rs/shop/

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

To Top
PROČITAJTE I OVO:
FILM „PALME U SNEGU“ PRESTIGAO „RATOVE ZVEZDA“ Na Dan zaljubljenih…

You cannot copy content of this page