BG online

Intervjui

Najteže je osvojiti sopstvenu slobodu (Robert Čoban)

Obišao je sve kontinente i jedino još nije bio u Australiji. Veliki je ljubitelj, poštovalac i poznavalac hrane, hedonista i avanturista. Vlasnik Color Pres Grupe Robert Čoban najviše uživa u putovanjima sa svojom porodicom, kao i u restoranima koji u svojoj ponudi imaju raznovrsnu i kvalitetnu hranu, ali i konobare koje ne mora da čeka.
– Dopada mi je ono što nam nudi azijska kuhinja, pa sam tako u Vijetnamu imao priliku da jedem neverovatno ukusna jela bez mesa- kaže Robert Čoban.- Obožavam sireve, sva jela francuske kuhinje, a naročito topljene sireve u svim varijantima… i one koji se služe u Južnoj Americi u raznim kombinacijama, a u Brazilu je to sa pasuljem. Teško mi je da izdvojim jedno jelo ili kuhinju jer su sve na neki svoj način posebne.robertCoban1

Žabe i puževi u tanjiru

Robert je kao svetski putnik i hedonista oduvek bio radoznao i spreman da se  susretne sa nepoznatim.
-Ljudi se obično groze žaba i puževa, ali ja obožavam puževe, kao i žablje batake. Tako sam na Karibima, na severnom delu ostrva St.Martin u jednom od najlepših restorana na plaži jeo žablje batake i pio odlično francusko vino.
Svoje prijatelje iz inostranstva Robert dočekuje u Novom Sadu i priređuje im gastronomska iznenađenja trudeći se da ih obraduje tradicionalnim specijalitetima.
-Strancima se dopada naša tradicionalna hrana koja se priprema na salašima, a ja ih tamo često vodim, ali i na ribu, u prelepe čarde na Dunavu. Mislim da generalno ljudi provode malo vremena pored vode i da je pored dobre hrane u svemu tome važno i opustiti se. Nezaobilazni su riblji paprikaši kojima začini daju poseban i autentičan ukus. To je izuzetan specijalitet, kako kod nas, tako i u Hrvatskoj i Mađarskoj.robertCoban

Mirisi i ukusi detinjstva

Robert nam otkriva i da je nedavno svojoj majci pričao o jelima koja ga podsećaju na detinjstvo i rekao joj da bi voleo da mu ih pripremi. Uveren je da bi restoran koji bi u svojoj ponudi imao šufnudle, štrukle ili gomboce bio prava atrakcija u Novom Sadu. Iako je u prilici da jede šta god poželi,  kad je kod kuće Robert vikendom uživa u pripremanju prženica za svoje devojčice, ali kaže i da ga raduje to što su nedavno počele i same da uviđaju posebnost nekih novih ukusa pa tako sada bez predrasuda jedu školjke ili fondu sa sirom i razvijaju svoj ukus kada je hrana u pitanju.
Zdravlje i sloboda su osnov za sreću- tvrdi Rober Čoban.
-Sloboda mi je mnogo važna, na mojoj listi prioriteta  odmah posle zdravlja i porodice. Osećaj da ste slobodni je meni ispred materijalnog bogatstva. Ljudi se veoma vezuju za materijalne stvari, napredak u karijeri i sticanje… Moj stav je da ne možemo popiti 20 kafa dnevno, niti imati istovremeno 10 kuća. Najskuplja stvar je vreme. Ono nam je potrebno da ga imamo za sebe, porodicu i prijatelje. Kao turista u Londonu vidim i obiđem više muzeja nego oni koji tamo žive jer po ceo dan rade. Sloboda mi je oduvek bila prioritet. Uvek sam se trudio da je osvojim i uspeo sam u tome.

B.Gajić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
ŽIVOT JE SUVIŠE KRATAK DA BISMO GA PROVELI SVETEĆI SE…

You cannot copy content of this page