Ljiljana Kampe, profesionalni cookie designer otkriva vam svoj recept za medenjake i royal icing smesu.
Sastojci:
5 jaja
450g šećera u prahu
5 kašika meda
prstohvat soli
125g. Putera
1kg brašna
2 kašičice sode bikarbone
kesica začina za medenjake
Priprema:
Pomešati suve i vlažne sastojke posebno, sjediniti, kratko zamesiti i ostaviti da odstoji najmanje 12 sati u frižideru.
Razviti testo na debljinu od 5 mm, isecati kalupima željene oblike i peći na 200 stepeni od 7 do 10 minuta.
Ostaviti keks da se ohladi i sutradan ga dekorisati.
Smesa za dekorisanje Royal Icing:
Priprema se od belanceta, 250g šećera u prahu i kašičice limunovog soka. Sve se muti najmanjom brzinom na mikseru oko 10 minuta. Razređuje se vodom po potrebi.
© by BGonline. All rights reserved