Predstavljamo vam recept za najzdraviju verziju omiljenog sitnog kolača- bajadere, ovog puta po receptu Mihaele Brijak Devescovi objavljenog u njenoj knjizi “Sirova hrana” bez šećera i bilo kakvih vešračkih dodataka (aditiva). Uživajte u raw food kolačiću bez griže savesti.
1 ½ šolja lešnika ili badema (potopljenih u vodi, ostavljenih tako preko noći)
1 šolja sasušenih urmi
1 kasika kakao-a u prahu
Krem:
2 šolje indijskih oraha ili pinjola
½ šolje vode
4 kašike agavinog sirupa
5 kašika kokosovog ulja
1 kašičica vanile
Glazura:
½ šolje kakaovog maslaca
2 kasike kakaa u prahu
3 kašike agavinog sirupa ili kokosovog šećera
Miksujte u multipraktiku bademe, ali ih nemojte pretvoriti u mvice tj. brašno. Dodati urme i ostale sastojke. Miksujte dok se ne sjedine. Smesu nabijte na dno kalupa. Sastojke za krem miksujte dok ne dobijete gusti glatki krem, prelijte preko testa i stavite u frizider. Za glazuru rastopite kakaov maslac na pari ili u dehidratoru. Dodajte ostale sastojke brzo ih mešajući. Dobijeni čokoladni preliv sipajte preko krema i stavite kolač u frižider.
Knjige sa receptima sirove hrane Mihaele Brijak Devescovi sa slanim i slatkim receptima “Sirova hrana” i “Slatke strasti” po ceni od 1980 din+ptt troškovi (cena za jednu knjigu) možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: