BG online

Vesti

Priča o duši – film o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću

Svoj prvi veliki solistički koncert, Toma Zdravković održao je u Domu sindikata, 1982. godine, a zatim je 1987. godine imao seriju koncerata i turneju pod nazivom „Oproštajni koncerti Tome Zdravkovića“, kada je čak 20 puta za redom, napunio veliku Dvoranu beogradskog Doma sindikata. Na tom istom mestu, 34 godine kasnije, u Kombank Dvorani, simbolično je prikazan biografski film Dragana Bjelogrlića o legendi domaće narodne muzike.

Film “TOMA” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film se prepliću životi poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.
“TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati odnos Tome i doktora koji započinje njegovo lečenje i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo, ali i Tomin život: od detinjstva u Pečenjevicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru, ali i na privatni život, dostizanje neslućene popularnosti, ali i dna života. Ovaj film je priča o duši.
Uloge tumače: Milan Marić, Petar Benčina, Tamara Dragičević i drugi.

POGLEDAJTE TREJLER ZA FILM „TOMA“:

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Trčanje u paru ima posebnu draž Besplatna štafetna trka u…

You cannot copy content of this page

Exit mobile version