BG online

Vesti

Knjiga o vračarama i njihovim žrtvama

Gde je prečica ka lagodnom i bezbrižnom životu?

Ideju za pisanje knjige “Mračne tajne beogradskih vračara” dao mu je sâm život. Šimon A. Đarmati, pisac ove uzbudljive i zanimljive knjige o vračarama, vračarima, gatanju i proricanju, ukazuje na drevni poriv u čoveku svoju sudbinu lakoverno predava u ruke nekima iskreno verujući da će ih izbaviti iz nevolje, spasti od zla koje ih je obuzelo ili im pomoći da im se najskrivenije želje ostvare.
“Spoznaja budućnosti, kao i težnja da se po svaku cenu postigne željeni cilj, posebno u sferi ljubavi, zdravlja i bogatstva ili pak namera da se uklone oni za koje se sumnja da su uzročnici nevolja vremenom su proizvele poseban soj ljudi spremnih da u svakom trenutku, u svakoj situaciji, pod velom čovekoljublja, prevarom i manipulacijom “pomognu” kako bi došli do materijalne koristi. U kriznim vremenima su naročito vešto etablirali svoje usluge i to najčešće putem preporuka. Knjiga o beogradskim vračarama i njihovim žrtvama bavi se prošlim vremenima, ali tematski se može smestiti i u savremeno doba. Rasvetljava krajnje neracionalne postupke žrtava i izoštrena čula i snalažljivost onih koji love svoj nesrećni plen i proricanjem ostvaruju značajno bogatstvo.“ – Prof. dr Vesna Marjanović

Lakoverni i bojažljivi svet

„Odličan prijem čitalaca knjige o baba Anujki, najpoznatijoj vračari i trovačici svoga vremena, kao i poseta vračarama Lele Salević, junakinje knjige “Lela fatalna” i to u njenim sudbinski važnim životnim trenucima, bio je dobar znak da se pozabavim temom o beogradskim vračarama i njihovim mračnim tajnama. Da demistifikujem njihovu moć koje su se plašili i u koju su se pouzdali mnogi željni da saznaju budućnost i nađu prečicu koja će ih odvesti u predele lagodnog i bezbrižnog života. Žrtve raznih prepredenih vračara nisu bile samo sirote, često nepismene sluškinje koje su iz unutrašnjosti dolazile u Beograd da potraže sreću, već i dame iz visokog društva koje su uz pomoć vračara nastojale da povrate mladalačku privlačnost i ljubav muževa koji su ih zanemarivali zbog mladih ljubavnica. Pored brojnih pojedinačnih vračara, knjiga se bavi i dobro organizovanom vračarskom porodicom Šajn, na čijem se čelu nalazila Marija koja je, došavši iz Kovačice, za svega nekoliko godina uspela da stekne kuću i opremi je u holivudskom stilu, varajući lakoverni i bojažljivi svet i obećavši svojim žrtvama nalaženje zlata ili glavni dobitak na lozu. Knjiga je pisana na osnovu sačuvane arhivske građe i na osnovu brojnih novinskih članaka koji su, između ostalog, imali za cilj edukaciju i razotkrivanje nečasnih, beskrupuloznih vračara koje su varale i pljačkale naivne“, otkrio je u izjavi za Lagunu koja je objavila ovu knjigu njen autor “Mračne tajne beogradskih vračara” dr Šimon A. Đarmati, profesor u penziji, autor je i koautor brojnih univerzitetskih udžbenika, monografija, naučnih i stručnih radova, feljtona, članaka i učesnik mnogih televizijskih ostvarenja.

Knjigu “Mračne tajne beogradskih vračara” po ceni od 899 dinara + troškove dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:



     

    U kuhinji sa Majom Volk

    By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

    Oslobodite se zabrinutosti

    By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

    Život tinejdžera i depresija u adolescenciji

    By BGonline / 24/04/2024 / 0 Comments

    Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

    By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments

    Zašto se gojimo i jedemo puno slatkiša?

    By BGonline / 20/04/2024 / 0 Comments

     

    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    “Šta znači prihvatiti život onakav kakav jeste? To znači prihvatiti…

    You cannot copy content of this page

    Exit mobile version