BG online

Lični razvoj

Ljubav po svaku cenu- Najčešće greške u emotivnim vezama

ljubavne-greske4Stručnjak za ljubavne odnose i psihoterapeut Deborah Dunn, autorka knjige o greškama u emotivnim odnosima “Stupid about Men: 10 Rules for Getting Romance Right” kaže da bi žena bila pametna u ljubavi, treba pre svega da nauči da se izbori sa svojim problemima i kreira sebi život u kojem će imati nešto da podeli s drugom osobom.
-Ona treba da shvati da nisu “glupe u ljubavi” žene koje su bez muškaraca, već one koje propadaju uz neodgovarajuće muškarce- napominje Deborah Denn i dodaje da je ljubav droga koja im pomaže da izbegavaju druga važna pitanja u svom životu poput finansija, zdravlja, starenja, stresa, problema s decom i mnogih drugih stvari.
Slično je s muškarcima i seksom. U porastu je broj golišavih fotografija koje svakodnevno imaju potrebu da gledaju, na neki način su zavisni od seksualnih informacija, a ekvivalentno žene se usredsređuju i teže ultimativnim ljubavnim iskustvima. Svi bi trebalo da žele zaljubljenost i romantiku, ali ne po svaku cenu.
-U ženinoj prirodi je da je nežna i brižna. Ona je biološki predodređena da neguje, odgaja i leči. Ali, često zaboravlja da se to odnosi pre svega na decu- kaže Deborah Denn.- Muškarci su već vaspitani i ne treba im neko da ih preoblikuje, prevaspitava ili se brine za njih. Žene tu prave veliku grešku i često ne primećuju ovu važnu razliku.
Žene misle da ljubav ima moć da promeni muškarce i da što su lepše i privlačnije, imaju veću moć nad njima. One često ne vide razliku između privlačnosti i ličnosti. One misle da ako su privlačne mogu zadržati muškarca uz sebe. Međutim, muškarcu kada ih ulovi one prestaju da budu zanimljive. Ako je ostavi ona je povređena i još više veruje u taj mit, pa samim tim još više ulaže u svoju privlačnost, umesto u ličnost- otkriva Deborah Denn najveće ženske zablude i greške.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Sin tragično nastradalog pevača Louis-a, legende srpske muzike Marko Stojanović…

You cannot copy content of this page

Exit mobile version