BG online

Intervjui

Ivan Zeljković- Kako pobediti sebe?

SNAGA VOLJE JE PODCENJENA

Priznaje da ga pomera kriza srednjih godina i da ponekad preskače treninge. Otkriva svoj recept protiv prejedanja i da kilograme izgubi kad god se zainati. Kad nešto odluči, nema toga što će ga sprečiti u tome i pokolebati ga. Tako je bilo i pre par godina kada je posle brojnih pokušaja čvrsto odlučio da smrša i promeni dotadašnji način života. Tad je izgubio oko 40 kg, počeo da se gotovo svakodnevno bavi sportom, a jedna od velikih prekretnica Ivana Zeljkovića, nekad voditelja čuvenog kviza „Želite li da postanete milioner“ bila je odluka da pre nekoliko meseci prihvati novi poslovni izazov u Dubaiju gde se bavi osmišljavanjem strategija i koncepata video promocije kompanija na internetu i poslovnih prezentacija.
zeka00
Kakav način života ste vodili pre „preobražaja“,kada ste drastično smršali i počeli da se svakodnevno bavite sportom?
-Bio sam opušten… i previše opusten, a to ne valja. Nije meni problem da budem “bucko”, ali kad se “razvalim” – e to mi već smeta. Ranije nisam trenirao, tek sporadično sam se bavio sportom, a ono što je najbitnije- nisam vodio računa šta, koliko i kad jedem!
Mnogi vaši pokušaji da nešto promenite na tom planu ranije su završavali neuspehom. Šta vas je najviše motivisalo da promenite stil života?
-Konkretno moja želja da nešto promenim je uvek bila prisutna, ali je volja ono gde sam “pucao”. Kad sam se zainatio, našao u sebi snagu i bio uporan. Kad se sve to složilo, postao sam “hit”, a kilogrami su nestajali.

Fantastičnih 40 kg je vaš lični rekord kad je reč o gubljenju kilograma, a u kasnim tridesetim počeli ste revnosno da se bavite sportom. Koji je do sad vaš najznačajniji rekord kada je reč o sportskim aktivnostima?
-Sportski gledano najveći uspeh mi je da se NE povredim. I kada je čovek u dobroj formi, mnogo je teže da dođe do povrede. Konkretno, istrčao sam tri polumaratona, nekoliko uličnih trka, a moja nova ljubav je triatlon. Sve te trke i triatlone koje sam počinjao sam i završavao. U tome je moj veliki uspeh kako fizički, tako i mentalni.
Imate 39 godina. Može li se reći da ste danas u mnogo boljoj formi nego pre deceniju, dve?
-Da. Kriza srednjih godina “cepa”. Uvek sam se bavio sportom, ali ne u ovoj meri. Drago mi je zbog toga, I voleo bih da nastavim tako stalno!

Kako izgleda danas jedan vaš uobičajeni dan, i vreme kad se bavite sobom? Kako se hranite, dajete li sebi prostora i za opuštanje? Šta je ono bez čega sad ne biste mogli da zamislite svoju svakodnevnu rutinu?
-Trudim se da jedem na svaka tri sata. To je jedna od najbitnijih stvari, da imamo pet obroka dnevno. Time se izbacuje jedna od najgorih osobina, a to je – prežderavanje! Volim jutarnje treninge. I trebalo bi da ih imamo svakog dana, mada i sad” kradem” ,pa neki preskačem, ali 3-4 puta nedeljno je minimum mojih fizičkih aktivnosti. A svoju rutinu teško zamisljam bez spavanja. Volim da spavam i odmaram, a nema lepšeg odmora od onog posle napornog rada i treninga.
Šta vam je doneo život u Dubai-u? U kom smislu ste proširili vidike?
-Nikad nisam živeo sam. Sada sam prepušten sam sebi i mogu da kažem da sam jako komplikovan za održavanje. Život van Srbije mi je proširio vidike i sada, kada je ukinuto obavezno služenje vojnog roka, predlažem da svako ima obavezu da živi negde šest meseci do godinu dana i vidi kakoto izgleda pa da posle toga zna da ceni neke vrednosti koje su mu tako lako date.
Po čemu pamtite vreme vaše najveće popularnosti ?
-Pamtim ga po blagostanju, bezbrižnosti, uživanju i otvaranju vidika. To je jedno veliko iskustvo i drago mi je da mi se desilo.
Postoji uverenje da sve počiva u glavi i da je najteže doneti odluku i- promeniti se. Šta vam je do sad bilo najteže da odlučištei za šta je trebalo imati „petlju“?
-Život kao takav nije jednostavan, i koliko god imali teških odluka, treba uživati u svakom trenutku. Najgore je trpeti ,a ne raditi nista po tom pitanju. Kada sebi u glavi kažem da idem (u Dubaji ili da smršam) onda nema nazad i alternativa ne postoji. Snaga volje je podcenjena!

© 2014 by BG online. All rights reserved

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Emocionalna inteligencija pasa Nema tog psihijatra na svetu koji je…

You cannot copy content of this page

Exit mobile version