Viski koji je takođe jedan od sastojaka zadužen je za svežinu i očuvanje ukusa ovog likera.
Sastojci:
1/2 l viskija
1/4 l pasterizovanog mleka (zaslađeno sa 2 kašike šećera)
1/4 l slatke pavlake
4 jaja
2 kašike sirupa od čokolade (ili 150 g crne otopljenje čokolade)
1 kašičica zrna instant kafe (na pr. Nescaffee)
1 kašičica ekstrakta od vanile
1/2 kašičice ekstrakta od badema
Priprema:
U blender staviti jaja i viski i dobro promešati. To treba uraditi prvo, jer se tako jaja ”dezinfikuju” alkoholom.Zatim dodati ostale sastojke i sve dobro izmešati u blenderu. Sipati u flašu za posluživanje. Ovako pripremljen Baileys može da stoji u frižideru do mesec dana.
Baileys- recept za čokoladni liker
-
Objavljeno