BG online

ZDRAVLJE

Zdravlje je odraz emocija, razmišljanja i odnosa koji imamo prema sebi

Naučite da se opustite

Za razliku od uobičajenih, a sada sve popularnijih joga retreat-a koji nude samo jogu, meditaciju i vežbe disanja u Perućcu će se od 19. do 21 avgusta i od 21. do 24. avgusta održati jedinstven i do sada neviđen program koji predstavlja sintezu holističkih isceliteljskih tehnika koje čine drevna Hatha joga, magnetoterapija, plivanje, ples, hajking, krstarenje brodom, grupno kuvanje, tretmani akupunkture sa hiperpolarizovanom svetlošću i predavanja o tehnikama kvantnog izlečenja. Stručni tim za kvantno lečenje, internacionalni “Quantum healing Team” čine dr Miloš Mladenović, dr Biljana Lučić i Olja Lopushansky joga master, čakra psiholog, holistički terapeut i naturolog, dok će počasni gost ovog programa biti naučnik kvantne mehanike prof. Đuro Koruga.
-Cilj nam je da našim radionicama i predavanjima osvestimo polaznike kursa da je zdravlje odraz naših emocija, načina razmišljanja i dobrog ophođenja prema nama samima i da je zdrav i srećan život najveće blago, a stres uzročnik gotovo svih bolesti. Stres bi trebalo svesno kontrolisati i poput korova iskoreniti- kaže za BGonline Olja Lopushansky.
Kome je namenjen ovaj program?
-Joga nastava će biti prilagođena svim polaznicima kursa tj. svim nivoima, a koncept vežbi koje nas dovode u savršenu psiho-fizičku ravnotežu sačinjen je po planu i programu četvorogodišnjih studija Akademijie za hatha jogu u Amsterdamu. Kao gotovo sve što nam se događa, a utemeljeno je na tzv. kosmičkom zakonu privlačenja i ovaj program će energetski da zainteresuje i privuče one kojima je “potreban”, od zaljubljenika u jogu i prirodu, pa do onih koji žele nešto više da nauče o poremećajima energija u energetskim centrima i kako ih na prirodan način otkloniti i dovesti celokupan organizam u homeostazu.
Zašto savremeni čovek koji živi brzo i pod konstantnim je stresom treba da izabere ovaj program za sebe?
– Program nudi instant saznanje koje će svi polaznici lako da shvate i prihvate. Za samo 6 dana, učesnike ćemo da naučimo kako da se opuste izvodeći tri magična joga položaja utičući na centralni nervni sistem i automatsko opuštanje. Savremeni čovek je na žalost otuđen od prirode i tokom vežbi kraj predivnog jezera, onako bosonog, shvatiće zašto je kontakt sa tlom bitan i iskusiće šta se to događa sa telom kad hodamo bosi tj. kako nas zemlja i tlo leče. Savremeni čovek se hrani loše, brza hrana je lagani ubica, a prženje hrane na visokim temperaturama je najnezdraviji vid ishrane. Kroz zabavu i grupno kuvanje, naučićemo polaznike kako da skuvaju ukusan ručak za samo 10 minuta a da hrana ostane zdrava bez akril-amida koji se stvaraju u njoj prilikom visokih temperatura, a koji lagano truju organizam. U izvrsavanju svakodnevnih porodičnih i poslovnih obaveza izgubismo SEBE. Zaboravili smo ko smo i šta nam je životni cilj… Zaboravili smo da sebe poštujemo, cenimo i volimo… Jednostavnom vežbom koja se zove “Fokus na srce”, osetićemo neizmernu ljubav prema sebi i prema bližnjima… Svako od polaznika kursa sigurno ima neki manji ili veći zdravstveni problem, a naš tim će svakome da ponudi besplatan program individualne terapije za koju je potrebno dnevno da se izdvoji samo 10 minuta npr. kako jednostavnim joga vežbama uravnotežiti hormone (rad štitne žlezde, hormone progesteron, estrogen, testosteron itd. i kako da jednostavnim tehnikama smanjite nivo kortizola, a povećate nivo serotonina).
Šta se dešava u telu usled poremećaja energije i kojim metodama sve to može da se popravi i promeni?
-Protok životne energije u telu mora da ostane slobodan. Energija mora da kruži kroz energetske centre i energetske kanale. Kada je energija, zbog mentalnog sklopa tj. stresa blokirana, najpre dolazi do energetskog poremećaja u Energetskom telu koji se kasnije tokom vremena ispoljava i u vidu neke bolesti i u fizičkom telu. Tako na primer osoba koja je neuzemljena i njom ovladavaju strahovi, ukoliko se to stanje uma nastavi, na fizičkom planu dolazi do opstipacije, problema sa debelim crevom, javljaju se hemoroidi i razne vrste kancerogenih oboljenja. Kad je energija u 2. centru poremećena, npr. kod pripadnica lepšeg pola, kao posledica energetske blokade javlja se neplodnost, pobačaji itd. U 3. centru dolazi do problema sa varenjem, gastritisom, oboljenjima žučne kese. U 4. centru se manifestuju srčani problemi, aritmije i tahikardije. U 5. centru problem sa govorom (mucanje, promuklost, polipi na glasnicama), a u 6. i 7.centru nervna oboljenja, nesanica, depresija i autoimune bolesti. Naše metode lečenja su holističke i mi posmatramo osobu u celini (holos na grčkom znaci celovitost), a dobar terapeut zna koja od tehnika mora da se primeni da bi se energije ponovo uravnotežile i da bi fizičko telo ozdravilo. Najbolje rezultate pokazuju vežbe disanja, kontakt sa prirodom i kvantna terapija.
Sve informacije o programu oporavka u Perućcu naći ćete na ovom linku: https://bgonline.rs/odmor-koji-oporavlja-i-dovodi-u-savrsenu-psiho-fizicku-ravnotezu-perucac/

Branka Gajić

© by BGonline. All rights reserved
KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Od malih nogu devojčice uče da kroz život koračaju graciozno…