fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Zdrava hrana „za poneti“

Proteinske pločice bez brašna  sa susamom i kurkumom

Ove ukusne i hrskave proteinske pločice su idealna zamena za hleb, a pri tom su bez brašna! Mogu biti odličan izbor za zdravu užinu, a budući da se proizvode u praktičnom pakovanju idealna su zdrava hrana „za poneti“. Možete ih kombinovati sa salatama, namazima, čorbicama. Bogate su omega 3 – masnim kiselinama, biljnim proteinima (19,4g), vlaknima. Pogodne su za one koji poste, vegetarijance i vegane. Prave se bez brašna i bez šećera, bez gmo sastojaka, veštačkih boja i pojačivača ukusa.
Ovo je domaća zdrava hrana sa dodatkom egzotičnih začina, za one koji vole malo drugačije kombinacije jednostavnih namirnica. Recept za Humus od pečene cvekle koji se odlično slaže sa ovim pločicama je na linku : www.ommade.rs/recepti/vecera/humus-sa-pecenom-cveklom

Kurkuma čuva mozak

Om made proteinske pločice sa susamom i kurkumom su jedinstvene po kurkumi koju sadrže, a susam im daje dodatne zdravstvene benefite. Kukruma je jedna od najzdravijih namirnica, pripada porodici đumbira. Kurkuma ima protiv-zapaljensko, antioksidativno dejstvo, a posebno je zanimljivo njeno neuroprotektivno dejstvo. Studije su pokazale da aktivni sastojak kukrume nalazi svoj put do mozga gde skuplja slobodne radikale sprečavajući neurodegenerativne procese.

Susam vole vaše kosti!

Da li ste znali da je susam odličan izvor kalcijuma, fosfora i cinka, ukratko svega što vam treba za zdrave kosti? Iako možda ne izgledaju preterano aktivno kosti imaju veoma živahan metabolizam. Kosti se svakodnevno prilagođavaju vašim pokretima, hodanju i vežbanju. U tom metabolizmu one stalno otpuštaju i preuzimaju kalcijum i fosfor. Ovakvim praženjenjem i punjenjem, najintenzivnije tokom detinjstva ali i kasnije tokom celog života, kosti jačaju i ostaju pune i zdrave. Susam je jedan od najboljih izvora minerala za vegane i vrlo je važan u prevenciji pa i terapiji osteoporoze.

Pročitajte intevju sa Jovanom Ristićem iz OM made:

Kako izgleda “uspeh preko noći”?

Saveti i recepti Om made:
Proteinske pločice umesto hleba

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Velike životne nepravde rnr zvezde Beogradska promocija knjige „Između krajnosti…
error: