BG online

Sajam automobila
Vesti

Zbog koga je Isidora Bjelica volela Beograd?

Prijateljstvo, jedini nebeski odnos na zemlji…

Isidora Bjelica je u knjizi „Zbog njih sam volela Beograd“ zapisala sećanja na druženja sa svojim slavnim prijateljima. S prepoznatljivom iskrenošću i humorom autorka otkriva nepoznate podatke o javnim ličnostima koje su činile Beograd uzbudljivim i vrednim življenja u njemu. Među njima su: Milorad Pavić, Dragoš Kalajić, Brana Crnčević, Dinko Tucaković, Bogdan Tirnanić, Olja Ivanjicki, Nebojša Đukelić, Ksenija Zečević, Nikola Kavaja, Miro Radojčić, Ksenija Pajčin, Slavko Ćuruvija, Velimir Bata Živojinović, Jovan Ćirilov, Dragana Ćosić, Dragan Nikolić…
-Ova knjiga je podsećanje i na žive i na one koji su otišli u drugu dimenziju, a koji su u jednom trenutku svog života činili ovaj balkanski grad na neki način čarobnim- zapisala je Isidora.
U knjizi „Zbog njih sam volela Beograd“ saznaćete i kako se zapalio automobil u kojem su bili Milorad Pavić sa svojom suprugom i bračnim parom Bjelica – Pajkić, zbog čega je Isidora švercovala u gepeku Olgu Stojanović preko granice, o čemu je Stevo Žigon pričao sa Isidorom kad su nosili humanitarnu pomoć u Krajinu, šta joj je Miodrag Bulatović rekao u jednom poverljivom razgovoru telefonom, kako ju je kamen u bubregu pomirio sa Živojinom Pavlovićem, šta joj je Ksenija Pajčin rekla o prijateljstvu, kako je Jovan Ćirilov promenio naslov jednog od njenih najčitanijih romana… i još mnogo toga o Isidorinim prijateljima jer ona smatra da je „prijateljstvo jedini nebeski odnos na zemlji“.
Isidora Bjelica je autorka bestselera i jedna od najčitanijih spisateljica na Balkanu. Napisala je više od pedeset romana koji su preveden na sedam jezika, a dobitnica je i brojnih nagrada. Njene kultne knjige „Spas“, „Tajni život slavnih Srpkinja“, „Ljubav u Tunisu“, „Roman o preljubi“, „Moj deda Luj Viton“ i „Kraljice serbske“ generacijama su čitane, posebno zbog njene borbe protiv tabua i otkrivanja tajne istorije.

„Zbog njih sam volela Beograd“ po ceni od 699 din+ ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Akcija u 37 lokala širom Srbije povodom Svetskog dana poezije…