fbpx

BG online

Vesti

Zastrašujući triler SNEŠKO (THE SNOWMAN)

FILM SNIMLJEN PO BESTSELERU JUA NESBEA

Majkl Fasbender („Iks Men“), Rebeka Ferguson („Nemoguća Misija – Otpadnička nacija“), Šarlot Gejnsburg („Dan nezavisnosti: Nova pretnja“), Kloi Seveni (Američka horor priča), Val Kilmer (Vrelina) i dobitnik Oskara Džej Kej Simons (Ritam ludila) igraju u filmu „Sneško“, zastrašujućem trileru reditelja Tomasa Alfredsona („Pusti pravog da uđe“) zasnovanom na svetskom bestseleru Jua Nesbea.
Kad glavni detektiv elitnog kriminalističkog odeljenja (Fasbender) počne da istražuje nestanak žrtve prvog snežnog dana, uplašiće se da je neuhvatljivi serijski ubica možda ponovo aktivan. Uz pomoć genijalnog regruta (Ferguson), ovaj policajac će morati da poveže deceniju stare slučajeve s brutalnim novim ukoliko želi da nadmudri ovo nezamislivo zlo pre nego što sneg ponovo padne.
„Sneško“ je sedmi bestseler Jua Nesbea iz serije knjiga o Hariju Holu i od kad je objavljen opčinio je publiku širom sveta. Nesbe je do sad prodao zapanjujućih 34 miliona knjiga širom sveta. Detektiv Hol, koga je stvorio Ju Nesbe postao je legenda širom Skandinavije. Danas posetioci iz svih krajeva sveta posećuju Norvešku kako bi rekonstruisali fiktivni put kojim se kreće Hol po zaleđenim ulicama Osla, odajući počast njegovim omiljenim utočištima – kakav je i „Šrederov kafić“ – u kom pokušavaju da uđu u um ovog sjajnog detektiva.
Hol je za Oslo ono što je Šerlok Holms za London i takođe je iza svog imena izgradio mini industriju jer je moguće bukirati „Hari Hol“ turu. Šta je to u vezi sa istražiteljem Holom što privlači čitaoce iz celog sveta? Kao i mnogo njegovih saradnika iz romana i Hol je neispunjen čovek koji se bori sa problemima u privatnom životu koji je potpuno u pukotinama. Kao alkoholičar koji je nepouzdan i dezorganizovan, on ima urođenu nesposobnost da se obaveže. Ipak, uprkos svim privatnim neuspesima, on je dobar detektiv: obziran radnik, odlučan i kreativan – čovek koji se neće zaustaviti dok pravda ne bude zadovoljena! On je pravični antiheroj, koga ne možete da ne volite. „Ovo je čovek sa puno kontradiktornosti“, otkriva Nesbe.
Glavni muško – ženski odnosi u „Snešku“ su između Harija i Rakel u koju je još uvek zaljubljen a koju igra Šarlot Gejnsburg, kao i između Harija i mlade inspektorke Katrin Brat, koju igra Rebeka Ferguson („Nemoguća Misija – Otpadnička nacija“).
-Ono što je specifično za ovaj film, a to je tako zahvaljujući reditelju Tomasu, je da glumci ogromnih kvaliteta igraju, uslovno rečeno, male uloge- objašnjava producent Robin Slovo.

Režija: Tomas Alfredson
Uloge: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Chloë Sevigny Val Kilmer i J. K. Simmons
Žanr: triler
Scenario: Hossein Amini, Straughan
Prema romanu: Jo Nesbø

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
BESPLATNA KAFA ZA GOSTE KOJI POŠALJU SMS NA 1150 Beogradski…
error: