BG online

Lični razvoj

Zašto su najlepše pedesete?

Zagrlite život i otresite s ramena sve što vas sputava

Da mi je neko rekao nekada davno da će najinteresantnije doći sa 50, verovatno bih mislila da je jako duhovit ili da me teši unapred.. A ja živim sad te rane pedesete i umirem od smeha jer je sve baš onako kako bi trebalo da bude…
Kaže moja drugarica M – Tebi  sleduje nešto “holivudski”!
E, to što i ja verujem da to sledi je moj tajni recept.
O tom “spektaklu” maštam, razrađujem ga, radujem se… I kad me mrače, govore mi o teškim vremenima, mukama i problemima, plaše me klimakterijumom, mire se sa starošću koja dolazi, odustaju od mladalačkih ludorija – gledam u daljinu s davinčijevskim tajnovitim osmehom, nazirući onaj moj Holivud.

Šta je to sa tim pedesetim?

To je ona životna dob kada skidate sloj po sloj tereta, obaveza, onoga što se mora i onoga što je norma… Vreme kad su deca već odrasla, kad sami idete na letovanja i zimovanje, kad ne jurite ko će klince da pričuva ako negde izlazite, kad šefu možete samo da se osmehnete u prolazu jer više nikome ne morate da bilo šta dokazujete i objašnjavate… Kad uđete u pedesete, a niste se već udavale ili rađale, više se naporne rođake, dobronamerne „drage savete“ i svi ostali zabrinuti za vašu budućnost ne raspituju  ima li „plena“ na pomolu, ne objašnjavaju  sebi i vama da biološki sat otkucava, prošao je onaj voz u koji su se svi nadali da ćete ipak uskočiti u njega, u poslednjem momentu.

Peglanje bora izdajica

Godine su to kada se više ne borite za nečiju ljubav, kad neki kilogram viška nije tragedija već prednost kojom peglate bore izdajice, a isprobano – i dalje kad mi je volja vežbam, kad nije  lenčarim, kad hoću zdravo živim. Kad poželim čokoladu ili sladoled uzmem i ne žalim. Kad imam gde i sa kim i volje za tim – izađem i đuskam do zore i ne razmišljam da li se dete probudilo, da li se muž naljutio… U ovoj dobi ili ste već pokazali i dokazali imate li duha, intelekta, čari, pa ono što ste u sebe utkali isijava iz sitnih neodoljivih bora oko očiju, ili obasjavate okruženje ili ga mračite…Najbolje da zračite. Takođe, nije kasno da se radujete novim znanjima, da dokolicu obogatite novim hobijima, da se radujete susretima sa sasvim nepoznatim ljudima i upijate njihovu različitost ili otkrivate sličnosti koje vas približavaju.
Taman je vreme da sebe fino izbrusite, da otresete sa ramena ono što je nepotrebno, kabasto, što steže, da date šansu krilima koja čekaju već podugo da ponovo zalepršaju. Možete i da isplanirate poduži odmor i put oko sveta u sopstvenoj režiji, možete na primer da počnete s treninzima „skayrunninga“, da igrate zumbu ili –  što da ne – da se zaljubite…
Volim svoje pedesete, volim što sam to baš ja – takva, volim što sam žena…

Tatjana Manojlović
Foto: Dario Konstantinović
Mesto snimanja: Hotel Hayatt/ Metropolitan Grill Restoran

Tanju Manojlović možete kontaktirati mejlom: [email protected] ili telefonom: 0638334369
www.tanjinkod.rs

 

Saveti Tatjane Manojlović:
Osluškivanje nesvesnog dela našeg bića
Uz alfa projektivne kartice zavirite u sebe
Šta se krije iza skrivenih crta ličnosti?
Razvijanje ličnih potencijala
Bes, frustracije, ogorčenost kao uzrok

Intervju sa Tatjanom Manojlović:

Život bez treme je moguć i lep (Tatjana Manojlović)

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Porodična radionica Milice Novković Ispuniti roditeljski zadatak nije lako ako…