BG online

Sajam automobila
Vesti

Volonteri kompanije Nielsen uredili i ulepšali četiri lokacije u Beogradu

Internacionalna kompanija Nielsen koja se bavi istraživanjem navika potrošača u više od sto zemalja sveta to čini kroz razne programe i volonterske aktivnosti tokom cele godine, ali od 2010. postoji dan kojim Nielsen obeležava volontiranje kao svoju formalnu strategiju socijalnog uticaja – to je Nielsen Global Impact Day (NGID) – Dan globalnog delovanja ili Globalne inicijative za službu zajednici ili društvu.
Globalna inicijativa ohrabruje sve saradnike i učesnike da se fokusiraju na oblasti u kojima mogu najviše strateški uticati na shvatanje koliko je važno učestvovati i ulagati u volontiranje kroz praksu i deljenje. Nielsenovi saradnici se angažuju i volontiraju tokom cele godine u važnim oblastima kao što su obrazovanje, glad i ishrana, različitost i inkluzija i tehnologije tako što svako od njih 24 sata godišnje posvećuje dobrovoljnom radu.
O tome koliku važnost ima Nielsen Global Impact Day svedoči podatak da je 2017. godine više od 23.000 saradnika kompanije Nielsen u 89 zemalja sveta volontiralo u više od 1.500 projekata u zajednicama na tržištima na kojima posluje ova kompanija.
Ove godine Nielsen Global Impact Day održava se 21. juna u svetu, a u Beogradu je održan 8. juna, kad su neprofitne organizacije i sve društveno odgovorne kompanije i institucije imale mogućnost da posete grupu volontera Nielsena i daju svoj doprinos društvu pomažući u projektima od socijalne i kulturne važnosti.
Globalna Nielsen inicijativa okupila je svoje volontere  i sve one koji su želeli da joj se pridruže na četiri lokacije u Beogradu.

Farbanje vrtića „Neven“ duginim bojama

Budući da je cilj Globalne Nielsen inicijative učiniti našu zajednicu boljim i ugodnijim mestom za rast i razvoj dece, volonteri su u petak 8. juna pristupili bojenju ograde dvorišta i zidova na samom ulazu u vrtić „Neven“ Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ u Kumodražu (Majska 9). Kroz volontersku radost kreativnog stvaranja i bojenja, ali i uz košenje trave, deca vrtića „Neven“ dobila su šareno i veselo mesto u kojem će im igra i učenje biti kao u mašti. Za dečji osmeh važne su boje – iz spektra duge.

Bolji životni uslovi za konje i ljude

Globalna Nielsen inicijativa prepoznala je koliko je važno očuvati najstariji sportski objekat u Srbiji ‒ „Beogradski hipodrom“ kao simbol Beograda star 104 godine, ali i unaprediti životne uslove za konje i radnu atmosferu za ljude koji učestvuju u konjičkim sportovima, vode škole jahanja ili pak jahanju podučavaju decu sa invaliditetom. Zato su na hipodromu Nielsen volonteri oslikali štale i boksove, a okoliš kojim se kreću konji i svi ljudi koji uživaju u druženju sa ovim plemenitim životinjama bogatiji za nekoliko novih sadnica drveća čije će krošnje sinuti punim zelenilom kroz nekoliko godina.

Dan sporta i zabave za decu iz Centra za zaštitu odojčadi, male dece i omladine

Ukoliko su ikome u bilo kom društvu potrebne podrška i pažnja, to su bez sumnje deca bez roditeljskog staranja. Nielsen Srbija i svi volonteri koji slede njegovu misiju učinili su sve da im bar jedan dan bude zabavan i drugačiji od svih drugih.
Zato su Nielsen volonteri decu iz Centra za zaštitu odojčadi, male dece i omladine izveli na svež vazduh i odveli ih na Adu Ciganliju, popularno rečno ostrvo i rekreativnu zonu Beograda, gde su se sa njima zabavljali kroz razne igre sa loptom, igrali badmintona, družili se i razgovarali, a potom i poslužili sladoledom i osvežavajućim napicima. Za dečji osmeh važni su lopta i sladoled.

Oslikavanje terase na arheološkom lokalitetu Vinča

Arheološka nalazišta uvek privlače pažnju turista i zaljubljenika u istoriju razvoja ljudske civilizacije. Nielsen je veliko neolitsko arheološko nalazište Vinča (5, vek p. n .e), udaljeno 14 kilometara od Beograda, prepoznao kao atraktivnu destinaciju koja bi veoma malom intervencijom postala mnogo primamljivije mesto za posetioce. Zato su volonteri  u okviru Globalne Nielsen inicijative oslikali terasu na samom ulazu u lokalitet i time dali svoj doprinos turističkom razvoju ovog značajnog kulturnog i arheološko-istorijskog mesta.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Vaspitanje deteta otpočinje vaspitanjem roditelja, kaže čuveni ruski psiholog S.N.…