fbpx

BG online

Sajam turizma
ODMOR I PUTOVANJA

Vodič kroz Beograd

Ovo morate videti, ispobati, probati…

Jump INN hotel, smešten u srcu starog Beograda, je tokom četiri godine poslovanja ugostio oko 65000 turista iz svih delova sveta. Oni su najčešće bili zainteresovani za obilazak Kalemegdana, centra grada, beogradsku podzemnu turu i krstarenje rekama. Zanimljivo je da se gosti ovog hotela koji su doputovali iz Holandije i Velike Britanije oduševljavaju ranojutarnjim džogiranjem duž šetališta u Savamali.
Za upoznavanje grada i regiona traže preporuke Guest Relation Agenta. Ovu uslugu imaju uglavnom luksuzni hoteli i njegova je uloga da odgovori na znatiželju gostiju, predstavi im i organizuje turističke atrakcije grada i po potrebi šire regije, pruži informacije o tome šta mogu da vide, obiđu, posete, a onda im i organizuje sve to.
Savamala i podzemni Beograd
Jedno od mesta koje obavezno razgledaju u Beogradu je Savamala. Najstariji je deo grada u kome se nekad trgovalo i gde su se održavale skupštinske sednice. Danas Savamala, sa velikim brojem restorana, barova, nekoliko galerija i izložbenih prostora kao i prelepih zgrada koje se nalaze u krugu od par stotina metara od Jump INN hotela, predstavlja centar umetnika, kreativaca i ljubitelja umetnosti. Najpopularnija tura za strance je podzemni Beograd. Na stotine skrivenih lokaliteta intrigiraju i oduševljavaju a bogata istorija naroda koji su gradili Beograd je sadržana u pećinama, lagumima, zazidanim rekama, tunelima, bunkerima i drugim građevinama. Podzemlje priča legende o Beogradu od rimskog, austrijskog, turskog i srpskog perioda i svaka epoha je šarmantna na svoj način. Organizovana turistička tura prolazi Karađorđevu, Stambol i Sahat kapiju, silazi u veliki podzemni bunker i Rimski Bunar, zatim u podzemni lagum Velikog barutnog magacina, nastavlja se do Joninog sarkofaga starog oko 1500 godina, jednoj od najvećih relikvija hrišćanskog sveta, i završava podzemnim lagumom u Karađorđevoj ulici.

Iznajmite E bicikle i odvezite se do Ade Ciganlije

Još jedno lepo i opuštajuće iskustvo koje turisti izdvajaju je vožnja e bicikala od Savamale do Ade Ciganlije, popularnog gradskog poluostrva, izletišta i kupališta koje je obraslo gustom listopadnom šumom i prošarano proplancima i livadama. Električni bicikl ne zahteva okretanje pedala, već se snaga motora ručno podešava slično kao dodavanje “gasa” na motorciklu, a možete ga iznajmiti na recepciji Jump INN hotela.

Lokalni ukusi

Kako bi se upoznali sa kulturom Srbije turisti žele da probaju domaću lokalnu hranu. Od gastronomskih iskustava ističu da im se posebno dopadaju – sporo pečena teleća rebarca, teleći kotlet sa šumskim pečurkama, rižoto sa biftekom i piletina sa žalfijom. Od dezerata izdvajaju tradicionalni dezert – hrskavi kolač od jabuke. Jump INN hotel pored ovih specijaliteta svim ljubiteljima veganske i vegetarijanske hrane nudi veliki izbor ukusnih jela.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Svakako nije nikakva novost da su loši porodični odnosi, konflikti…
error: