BG online

ZDRAVLJE

Tribina „Istina o MMR vakcini i vakcinaciji“

Tribina „Istina o MMR vakcini i vakcinaciji“ će se održati u ponedeljak 6. novembra sa početkom u 13h u velikoj sali opštine Stari grad, Makedonska 42. Na tribini će govoriti stručnjaci i iskusni doktori: prof. dr Radovan Bogdanović, predesednik Udruženja pedijatara Srbije, prof. dr Darija Kisić Tepavčević, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut, prof. Srđa Janković, imunolog, Univerzitetska dečija klinika Trišova, doc dr Milica Pejović Milovančević, dečiji psihijatar, Institut za mentalno zdravlje, prim. dr Predrag Kon, epidemiolog, Gradski zavod za javno zdravlje.
Tribina će biti održana u formi otvorene diskusije tokom koje će publici biti omogućeno da aktivno učestvuje i postavlja pitanja o bezbednosti vakcina, efektima i rizicima (ne)vakcinacije, medicinskim dokazima o povezanosti MMR vakcine i obolevanja od autizma i drugih teških bolesti, trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Beogradu i Srbiji i da li nam preti epidemija, o efektima zakona o obaveznoj vakcinaciji.
Cilj ove tribine je da se na bazi podataka relevantnih institucija, naučnih argumenata i istraživanja, kao i medicinske prakse odgovori na važne dileme koje se pokreću u javnosti i koje su dovele do smanjenja broja vakcinisane dece, pada poverenja u pedijatre, kažnjavanja roditelja koji su u dilemi da li će vakcinacijom ugroziti zdravlje svoje dece.
Zainteresovani roditelji mogu prisustvovati ovoj tribini kako bi dobili priliku da se informišu o vakcinama kroz otvoreni razgovor što je jedini način da se prevaziđe krizna situacija rizika od epidemije i preduprede se sukobi takozvanih vakcinalnih i ativakcinalnih “lobija”. kažu organizatori tribine.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
BESPLATNA KAFA ZA GOSTE KOJI POŠALJU SMS NA 1150 Beogradski…