BG online

Estetika

Topljenje kilograma za žene koje nemaju vremena za sebe

Kuvanje, peglanje, čišćenje kuće, muž, deca, posao… Kako jedna obična žena, pored svakodnevnih obaveza koje se same neće završiti da nađe dovoljno vremena za sebe, da ne jede s nogu, redovno vežba i bude vitka, a uz to i zdrava?
Bernadet Fišer iz Australije, jedna takva zaposlena majka dvoje dece, sa svojih 50 godina zaradila je visok pritisak, masnu jetru i 128 kilograma. Shvativši da mora naći rešenje koje će zaista i primeniti krenula je u svoju veliku misiju i- pobedila.
Ova pedesetogodišnja majka i šminkerka u modnoj industriji naučila je od mladih i vitkih modela baš sve i za 30 nedelja smršala 30 kilograma, a zatim sve ono što je i sama prošla ispisala na stranicama “Mala knjiga o velikom topljenju kilograma”.
Nije izgovor – zaista ste sve pokušali, bez milosti i bez predrasuda: i Atkinsovu i Dukanovu i Nasinu dijetu i hronoishranu i superdelotvorne tablete koje „tope mast”…
Bernadet Fišer i njen zabavni priručnik Mala knjiga o velikom topljenju kilograma nije priča fitnes gurua, niti superuspešne naučnice koja je smislila čarobnu pilulicu. Ona je zaposlena majka koja nikad nema vremena za sebe i priznaje da je kad bi bila premorena grickala keks ili po ćerkinoj sobi tražila ostatke slatkiša sa žurke.
“Ponašala sam se, verujte mi na reč, kao prava očajnica.”- iskrena je Bernadet.
Zvuči vam poznato?
Kad je shvatila da je sa svojih 128 kilograma i sa svakom mukotrpnom dijetom izgubila samo još jedan delić ionako poljuljanog samopouzdanja i volje da ponovo pokuša, zaključila je da više nema smisla zavaravati se i zapitala se šta je to što stvarno može da učini za sebe, čega zaista može da se pridržava, u čemu može da istraje.
Za nekog ko često radi na terenu, bilo kakva fensi „zdrava hrana u tegli” svakako nije dolazila u obzir. Tri do pet puta nedeljno u teretani? Ni pod razno! Bernadet je pošteno priznala sebi da nikad neće postati fitnes fanatik. Ali zato može da pešači: 10.000 koraka svakog dana, uz omiljenu muziku, može samo da vam prija.
Bernadet zna da živimo u stvarnom svetu. Nije uvek moguće jesti zdravo za svaki obrok. Ponekad jednostavno morate da pojedete nešto na brzinu. Ali, vi birate šta će to biti. Zato su ključne reči Bernadetinog novog načina života: volja i izbor.
„Volja i izbor” nije nikakva mantra, već sušta zaboravljena istina. Ako imate volje da svako veče svom mezimčetu pročitate bajku za laku noć, da pred spavanje operete zube i istuširate se (da, ponekad ste toliko umorni da vam je teško i da se istuširate, ali na kraju to svakako uradite), onda imate volje i da okrenete glavu kad prođete pored tog zaista neodoljivog čizkejka. I da umesto njega uzmete dve nektarine.
Tajna vitke linije je jednostavna: koliko kalorija unesete, toliko treba i da ih potrošite. Međutim, povratak jednostavnoj ishrani, koja nam omogućava da održimo tu ravnotežu, daleko je teži poduhvat. Zato Bernadet Fišer na sopstvenom primeru žene koja je za 30 nedelja izgubila 30 kilograma pokazuje kako da izbegnemo sve zamke lošeg izbora namirnica, otkrivajući nekoliko jednostavnih trikova kojima ćemo taj poduhvat olakšati.
Njena Mala knjiga o velikom topljenju kilograma nije dijeta, već dugoročni potpuno primenjiv, zdrav i pre svega jednostavan način ishrane. Naravno, jednostavno nije sinonim za lako, ali je (u ovom slučaju), sinonim za uspeh i to dugoročan uspeh.
Zato, pružite sebi još jednu priliku.
Mala knjiga o velikom topljenju kilograma je zabavan priručnik zdrave ishrane sa 31 kratkim pravilom, nekoliko ključnih uputstava i nizom duhovitih ilustracija.

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
Ice Cream Festival će biti održan na platou i u…