BG online

News

Top lista najčitanijih knjiga

Noć u kojoj je knjiga bila jedina zvezda obeležilo je veliko interesovanje publike, pa je tako više od 50 000 ljudi za samo nekoliko sati prošetalo knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.
Najtraženiji naslov u Noći knjige bio je roman „Čovek po imenu Uve“ Fredrika Bakmana, apsolutni književni hit 2017. Na drugom mestu je novi roman Marka Vidojkovića „E baš vam hvala“, a na trećem „Ponoćno sunce“, novi naslov Jua Nesbea, omiljenog autora krimića na ovim prostorima.
Lista najtraženijih knjiga:
„Čovek po imenu Uve“ – Fredrik Bakman
„E baš vam hvala“ – Marko Vidojković
„Ponoćno sunce“ – Ju Nesbe
„Nordijska mitologija“ – Nil Gejmen
„Sestra iz senke“ – Lusinda Rajli
„Olujni bedem“– Dejan Stojiljković
„Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda“– Nenad Novak Stefanović
„Dvadeset srpskih podela“ – Dušan Kovačević
„Krv na snegu“ – Ju Nesbe
„Priče“ – Ivo Andrić
Sedamnaesta Noć knjige održana je na čak 56 lokacija u 26 gradova u Srbiji i regionu.
I ovog puta Noći knjige su se priključile brojne biblioteke koje su odobravale popust na godišnju članarinu i organizovale sopstveni program promocije knjige i čitanja.
Oni koji nisu želeli da udobnost svojih domova zamene za čekanje u redu mogli su da iskoriste povoljnosti i kupuju u Noći knjige i u najvećoj onlajn knjižari www.delfi.rs, gde je ovog puta zabeležena rekordna poseta.
Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.
Noć knjige su obeležili i sjajni pokloni prijatelja manifestacije.
Za sve ljubitelje pisane reči koji su propustili Noć knjige knjižarski lanac Delfi je do 21. decembra obezbedio popust od 20% na knjige 44 domaća izdavača: Agora, Arhipelag, Book, Clio, Color Media Communications, Čarobna knjiga, Data Status, Dereta, Dexy Co, Draslar, Evro Book, Filip Višnjić agencija, Finesa, Geopoetika, Globosino, Heliks, Sezam Book, Karupović, Kosmos izdavaštvo, Kreativni centar, Leo Commerce, Lom, Makart, Miba Books, Novosti, Orfelin izdavaštvo, Paideia, Partenon, Pčelica, Propolis Books, Psihopolis, Publik Praktikum, Samizdat, Službeni glasnik, Solaris, Srpska reč, Sun promo, Tanesi, Urban Reads, Valera, Verba, Via print, Vukotić media i Vulkan izadvaštvo.
Pored toga, strane knjige biće na popustu od 20%.

Uživajte u čitanju i vidimo se u novoj Noći knjige u junu 2018!

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Gala veče „Turističkog sveta“ i nagrade najboljim hotelijerima Najveća priznanja…