BG online

Roditeljstvo

Igranje kompjuterskih igrica vodi ka poremećaju ponašanja

Vaspitavanje tinejdžera može biti jedan od najstresnijih poslova koji ste ikad imali. Autorke knjige „Tinejdžeri na dlanu“ Džejni Daunšajler i Nila Gru su specijalizovane za razvoj tinejdžera i emocionalnu inteligenciju, a mnogim porodicama su pomogle svojim strategijama uz pomoć kojih su roditelji naučili kako da se smireno i spretno suoče sa svakim problemom, razumeju osećanja svoje dece, poprave komunikaciju, izađu na kraj sa zanemarivanjem obaveza čemu su tinejdzeri skloni, izlivima netrpeljivosti i neadekvatnim ponašanjem.

Moždani saobraćaj

Oprečna su mišljenja o pozitivnom i negativnom uticaju igranja igrica. S jedne strane se tvrdi da deca koja ih igraju imaju bolje reflekse i sposonost opažanja. Ali, autorke knjige “Tinejdžeri na dlanu” kažu da je za razvoj analitičkog potencijala mozga važno da njegovi delovi rade u sprezi.
-Igranje igrica isključuje iz moždanog saobraćaja proces analiziranja, razmatranja i odlučivanja o pravcu delovanja, tako da dete i ne pokušava da obrađuje podatke, niti da uči i pamti ono što radi i igra. Zapostavljene nervne puteve za razmišljanje i upoređivanje naposletku prekriva prašina- upozoravaju Džejni i Nila. -Pokušajte da ublažite uticaj igrica tako što ćete dete uključiti u aktivnosti u kojima mora da se koncentriše, planira,konstruiše, rešava probleme.

Problematične vrednosti

Igranje igrica je usamljenička aktivnost zbog čega mnogi tinejdžeri imaju malo stvarnih prijatelja, napominju ove dve ugledne terapeutkinje.
-Igrice mogu uticati i na spremnost da dete prihvati odgovornost. U svetu sticanja moralnih načela i savesti, igranje igrica je potpuni promašaj jer su u njima uspešniji oni koji varaju. Trudite se da igrate sa decom društvene igre i ne tolerišete ni najmanju prevaru u njoj, ali i ne popuštate vašem tinejdžeru kako biste ga oraspoložili čim je malo utučen.
Autorke knjige „Tinejdžeri na dlanu“ Džejni Daunšajer i Nila Gru su stručne savetnice koje su se specijalizovale za razvoj tinejdžera i emocionalnu inteligenciju. Svojim isprobanim strategijama komuniciranja s tinejdžerima pomogle su brojnim porodicama širom Velike Britanije.
Naučite od njih kako da:
– se smireno i spretno suočite sa svakim problemom
– razumete osećanja, emocionalne promene i ponašanje tinejdžera
– bitno popravite komunikaciju
– se izborite uticajem savremenih medija i digitalne tehnologije
– izađete na kraj sa tinejdžerskim izlivima netrpeljivosti, neadekvatnog ponašanja i zanemarivanjem obaveza
– reagujete u teškim situacijama koje su povezane sa problemima sa drogom, nasiljem, seksom i poremećajima ishrane

Knjigu “Tinejdžeri na dlanu” možete je poručiti po ceni od 799 dinara+troškovi dostave telefonom 066/060-820 ili putem porudžbenice:  Narcisi- zavodljive, manipulativne, usamljene i prazne osobe

  By / 09/11/2022 / 0 Comments

  Mama, tata, zašto se niste razveli?

  By / 04/11/2022 / 0 Comments

  Da li antidepresivi utiču na povećanje kilaže, seksualno funkcionisanje i gubitak samopouzdanja?

  By / 15/11/2022 / 0 Comments

  Život sa napadima panike

  By / 06/11/2022 / 0 Comments

  Život u doba narcisoidnosti, arogantnosti i toksičnosti

  By / 20/11/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Jabuka kao hrana i lek Jabuke su važne kao hrana,…

  You cannot copy content of this page