BG online

Sport

Tenis

ZA ŽIVOT BEZ STRESA

Svako ko želi može da nauči da igra tenis i bez opterećenja uživa u savlađivanju teniske veštine. O tome svedoči Moderna teniska metodologija (MTM) koju u svom radu primenjuje i teniski trener Predrag Simović.
-Rad po ovoj metodi započeo sam pre skoro dvadeset godina i odmah sam primetio bolje rezultate u odnosu na konvencionalno učenje koje je bilo preopširno i komplikovano, sa sporijim rezultatima. Često se događalo da učenici odustanu jer nisu osetili napredak u igri – objašnjava trener Predrag Simović. MTM metod koji se  zasniva na učenju tokom kojeg se kod učenika prvo razvija osećaj I kontrola udaraca, a potom usavršava tehnika udaraca. Na taj način se dolazi do bržeg napretka, pojačava uživanje u igri, pa je samim tim i veća motivacija.pedjaskolatenisa
– MTM je primenljiv na sve nivoe i uzraste učenika. U radu sa mlađom decom od tri, četiri godine uspevao sam da nakon par časova stignemo i do 100 prebačenih loptica, bez greske. Ista priča je bila i sa rekreativcima koji nisu igrali tenis ili se  nisu bavili sportom  pre toga.
Živimo u brzom vremenu i tenis je idealan sport za oslobađanje od stresa, igra se često u lepom ambijentu, mnogo je intenzivniji od džoginga, a pri tom poboljšava psihofizičke sposobnosti.
-Ovaj sport se posebno preporučuje deci, ali i odraslima jer jača individualnost, borbenost, odgovornost. Pomaže u razvoju komunikacije, naročito kod omladine. Deca koja igraju turnire tako uče i da se mnogo bolje bore sa životnim situacijama kasnije.
Predrag Simović se bavi i mentalnim treningom. On je ustanovio da je Moderna teniska metodologija najbolja i sa psihološkog aspekta za igrače.
– Svako učenje novog izaziva strah od nepoznatog kod učenika, ali ovom metodom potpuno prirodno, učenik bez opterećenja uči tenis. Igračima koji su naučili pogrešnu tehniku ili koji dugo ne napreduju ovaj metod koriguje sve nedostatke i otvara ih ka sledećem nivou.
Ono što trener Simović ističe je činjenica da ljudi kojima je tenis način života i nakon kasnih šezdesetih sačuvaju vitalnost i mentalnu oštrinu.
– Tokom rada u Australiji sarađivao sam sa kolegama koji su radili sa velikim entuzijazmom, a imali su preko 7o godina. Tenis je sport koji može da se igra ceo život. Može se početi sa tri godine, a igrati i posle osamdesete.

 

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Sve postpejd korisnici koji su boravili u Nepalu tokom zemljotresa…