BG online

Lični razvoj

Telo zna istinu o nama

Otvorite um, raščistite emocije

Misli, emocije i fiziologija čine jedinstvenu celinu čoveka. Naša svest i podsvest se slikovito mogu prikazati kao santa leda koja pluta morem, a to je poznato još od Sigmunda Frojda. Mali vidljivi vrh ledenog brega u tom slučaju predstavlja našu svest, dok je onaj ogromni deo ispod površine uglavnom skriveni deo naših nikad do kraja proživljenih emocija, različitih iskustava koja smo stekli tokom života, naše navike, karakter, odnosno, nepregledno polje naše podsvesti.

O- ring test

Miostatik ili O-ring test daje nam odgovore na pitanja koja krije naše nesvesno! Sve ono što mi doživljavamo, čujemo, vidimo ili osetimo prvo doživimo u amigdali, delu limbičkog mozga koji je zadužen za kontrolu emocionalnog ponašanja. Dakle, pre nego što nekom događaju damo značenje, mi smo ga već vrednovali na nesvesnom nivou. Dešava se telesna reakcija, čak i ako um to ne može u datom trenutku da objasni. Kad šetamo šumom i nešto zašušti u blizini i vidimo kraičkom oka pokret, ustuknućemo, jer naša amigdala kaže da je možda po sredi neka opasnost. Kada bolje pogledamo ( i racionalizujemo ) videćemo da je u pitanju možda neka grančica koja je pala sa drveta, a ne npr. zmija, što je možda bila vaša prva asocijacija.

Šta se krije u podsvesti svakog od nas?

O-ring test ili Omura test dobio je ime po japanskom lekaru Dr. Yoshiaki Omura koji ga je usavršio i koristio u svojoj praksi u preciznoj dijagnostici. Ovaj kineziološki mišićni test izvodi se tako da coach testira prvo nivo energije kod klijenta tako da osoba najčešće spaja kažiprst i palac i tako dobija prsten koji coach pokušava da razdvoji. Zatim coach daje izjavu i povlačenjem prstiju klijenta testira teme, stanja i sam proces. Prsten se otvara na svaku stresnu izjavu ili emociju, na ono sa čime klijent nije u stanju da se nosi u datom trenutku. Takođe, testira se i sam proces rada. Ukoliko smo dali izjavu da je tema završena i test je čvrst, znači da smo stvarno završili sa radom, a ukoliko je test slab, treba nastaviti dalje. Ovaj test tako ima dvostruku vrednost. On vodi kouča u pravom smeru da pronađe stvarni uzrok problema ili mu ukazuje na pravo rešenje, a klijentu pomaže da otkrije šta je to u njegovoj podsvesti zbog čega stalno nailazi na slične probleme.

Šta stvarno želite?

Mogućnosti testiranja su neograničene. Možemo otkriti uzroke određenih tegoba (psihičkih i fizičkih), zašto imamo probleme u odnosima ili na poslu, da li nam zaista odgovara neki naš izbor (posla, partnera …) ili tek umno smatramo da smo dobro odabrali. Može nam reći od čega se branimo, šta stvarno želimo, čak i kad to sebi nismo spremni priznati… Iskustvo korišćenja testa pokazalo je da nam šećer, svileni odevni predmeti i sat na baterije uvek slabe energiju, pa ih prilikom testiranja treba izbegavati. Takođe, na rezultat testiranja mogu da utiču i trenutna dehidracija, umor, akutni stres, žurba. U tim situacijama klijent treba da se opusti par minuta, popije vodu, lagano lupka timus žlezdu i onda možemo početi sa radom.

Novi emocionalni putevi

Dakle, sve što je za nas stresno, negativno, opterećujuće, to nam oduzima energiju, slabi nas, što naš mišićni test odmah pokaže, a kada je nešto za nas dobro, pozitivno, resursno, to nas snaži i takođe je proverljivo O-ring mišićnim testom. Ono što je prednost wingwave metode je što sve ono što dobijemo kao odgovor, a stresno je za klijenta, može odmah da se razgradi i da se klijent oseća bolje, kao i da krene otvorenog uma i raščišćenih energetskih i emocionalnih puteva ka novim životnim ciljevima.

Milana Bošković
Foto: Dario Konstantinović

Milanu Bošković možete kontaktirati mejlom: milanaboss88@gmail.com
FB link: Milana Boskovic coaching
Instagram: www.instagram.com/milanacoach8

Milana Bošković je NLP Practitioner i NLP Master, DVNLP, IN Berlin, Wingwave coach (Besser-Siegmund Institut Hamburg), praktičar kvantne harmonizacije, NLC coach (Gesellschaft für Neurolinguistisches Coaching). Završila je London School of Public Relations i međunarodno priznate edukacije kao što su “20 najefikasnijih coaching tehnika” i Imaginativne porodične konstelacije. Tokom edukacija i ličnog razvoja prošla je i programe “Heal your Life” metode Lujze Hej. Posle radionice Sirove ishrane i sama se uverila koliko ima smisla promeniti pogled na fizičko gorivo i probati uskladiti svoje emocije sa načinom ishrane. Takođe je pohađala časove Izvornog vaspitanja gde se upoznala i sa osnovama Su Jok terapije. Proučavala je kvantnu medicinu, homeopatiju, Bahove cvetne esencije i to su danas njeni nacini rešavanja zdravstvenih izazova. Pet godina je učesnik godišnje edukacije za Feng Shui životne i biznis tajne. Formalnu diplomu menadžera i dugogodišnji rad u banci zamenila je bavljenjem primenjenom psihologijom 21. veka.
Veruje da svaki čovek, ukoliko mu je to važno,  može da upravlja svojim životom na način koji je za njega ugodan.
Balansiran čovek-balansirana porodica-balansirano i bolje društvo i zajednica.

Intervju sa Milanom Bošković:

Coaching emocija

Tekstovi Milane Bošković:
Generalno spremanje života
Ne morate govoriti o svom problemu da biste ga rešili
Pobedite emocionalnu glad, osluškujte sebe i skinite kilograme
Tajna idealne kilaže

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ne možete promeniti druge, ali možete promeniti sebe, poručuje psiholog…
error: