fbpx

BG online

Vesti

Telesna psihoterapija

OSLOBODITE POTISNUTE EMOCIJE I MUDROST KOJU ČUVA SVAKO TELO

Unutrašnje blokade sputavaju čoveka da uspostavi zdrave odnose sa sobom i drugima. Ove nesvesne blokade sprečavaju spontanost, ne dozvoljavaju da se povežemo sa svojom prirodom i autentičnim emocijama i onemogućavaju prirodan protok životne energije- kažu Andrijana Kovandžić i Mina Aleksić koje se godinama bave telesnom psihoteraijom.
-Kočnice koje sami sebi nesvesno namećemo, ili su nam tokom života bile nametnute od strane okoline, često nas sprečavaju da osetimo i prihvatimo svoje telo, i da se sa njim povežemo. Potisnute emocije, ukoliko se njima ne bavimo, mogu da dovedu do problema, kako psihološke, tako i psihosomatske prirode- kaže Mina Aleksić i dodaje da je otklanjanje ovih blokada preduslov za povezivanje sa drugim ljudima i razvoj zdrave seksualnosti koji su osnove građenja kvalitetnog partnerskog odnosa.                         -Prihvatanjem seksualne energije, oslobađamo ogromnu moć i kreativnost koji leže u nama. Često se, ne bez razloga, seksualna energija izjednačava sa samom životnom energijom. Nažalost, u našem društvu ova energija se često vulgarizuje, koristi za manipulaciju, ljudi se plaše svoje seksualnosti, stide je se, osećaju krivicu, ismevaju one koji je prihvataju i obično nemamo ideju kako da je osvestimo i na najbolji način integrišemo u svakodnevni život.
priroda

Zašto telesna psihoterapija? 

-Zato što telo ne laže. U njemu su skrivene sve naše potisnute emocije, i velika mudrost. Tehnikama telesne psihoterapije prevazilazimo blokade koje nas koče u životu i dolazimo do naših autentičnih emocija i suštinske prirode.

Zašto art terapija?

-Zato što nam pruža novi, spontani način komunikacije i omogućava nam da prvo neposredno izrazimo ono što osećamo, a zatim da promenimo tačku gledišta i bavimo se sobom na dubljem nivou, uspostavimo bliži i direktniji kontakt sa sobom i drugima.

Andrijana Kovandžić je Dipl.Andragog i telesni psihoterapeut pod supervizijom. Predsednica udruženja CERP (Centar za edukaciju i razvoj potencijala). Ima dugogodišnje iskustvo u vođenju grupne terapije i individualne terapije, posebno u radu sa zavisnicima. Instruktor plesa za decu.

Mina Aleksić je akademska slikarka, art terapeutkinja i instruktorka Yoge. Studije slikarstva i master edukaciju iz Art terapije završila je u Italiji a sertifikat za instruktorku Yoge stekla pri Joga Savezu Srbije. Pored toga završila je i dve godine edukacije iz Telesne psihoterapije pri Udruženju Telesnih Psihoterapeuta Srbije, nivo konsultant. Radi sa decom i ranjivim grupama ljudi, vodi udruženje građana Prostor, posvećeno razvoju Art terapije i osnaživanju osoba sa problemima mentalnog zdravlja i poboljšanju njihovog položaja u društvu. Članica je NEAT (European Network of Art therapists- evropska mreža art terapeuta).

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Čarobna aroma ovog kolača nalazi se u kesici Dr Oetker…
error: