BG online

Sajam automobila
Vesti

Takmičenje u spremanju ajvara, domaći specijaliteti, slatkiši, vino na Gastro Sremu 2018.

Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“, čije je ovogodišnje zaštitno lice  glumica Anja Mit, održaće se u subotu i nedelju 1. i 2. septembra na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. Ova manifestacija na jednom mestu okupiće sve domaće proizvođače i goste iz Srbije i regiona a svoje specijalitete izložiće proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, udruženja žena, poljoprivredna gazdinstva, vinarije, proizvođači meda, džemova, rakije, poslastičari, bombondžije.
Manifestacija „Gastro Srem“  nudi i gastronomsko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u subotu. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju  „Izađi mi na teglu“ koje će biti organizovano krajem godine. U nedelju 2. septembra u 12h pripremaće se sremački ručak, a svi prisutni moći će da degustiraju.
„Posetioci će moći da uživaju u jedinstvenoj manifestaciji na ovom prostoru kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku i edukativnu ponudu-rekla je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova Dragana Zorić Stanojković.
Svi zainteresovani imaće priliku da učestvuju na konkursu za najbolju fotografiju sa manifestacije “Gastro Srem”. Sve što treba da urade jeste da svoju fotografiju sa manifestacije  objave na svom Instagram ili Facebook profilu sa hashtagom #gastrosrem. Organizator događaja Turistička organizacija opštine Stara Pazova će u nedelju 9. septembra proglasiti pobednika i  nagraditi ga.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Deca lečena od raka iz celog sveta su četiri dana…