BG online

Sajam tehnike
Vesti

Tajne i stihovi Đuleta Van Goga

Nove pesme u moru bez obala…

Uz novu knjigu Zvonimira Đukića Đuleta „Van Gogh – More bez obala“ u kojoj se nalazi nešto zbog čega su Đuleta mnogi zavoleli i nešto zbog čega će ga neki tek zavoleti na poklon se dobija i novi studijski album benda, kao i DVD sa rođendanskog koncerta održanog u Belexpo centru pre tri godine.
Između korica knjige „Van Gogh-More bez obala“ nalaze se stihovi, fotografije i tajne Đuleta Van Goga pevača, gitariste, autora pesama i frontmena grupe Van Gogh. Manje je poznato da je Đule nesuđeni violinista koji je na vreme prebegao u rokenrol. Još manje je poznato da je od oca nasledio ljubav prema foto-aparatu, fotografsku veštinu, ali i skromnost koja ga je dugo sprečavala da svoje fotografije podeli sa drugima. U ovoj knjizi to čini prvi put. Takođe, otkriva da već decenijama piše prozne tekstove i da su oni glina iz koje nastaje njegova pesnička grnčarija.
On upoznaje svoje čitaoce sa jednim tajanstvenim prijateljem, objašnjava kako su nastale pesme koje čine neizostavan deo ovdašnje rokenrol istorije i poverava da je naglo odrastao tokom duboke noći u srcu ostrva. Jer, on nije samo globtroter koji je zavirio na sve kontinente, već i neumorni putnik kroz sopstvenu dušu.
-Ovo je čulna knjiga, jer uz stihove, sadrži i novi album, DVD, kao i fotografije. Ali u knjizi nisu samo stihovi. Napisao sam i uvodnu priču o jednom džinu i jednom patuljku, koji me prate ceo život. Dobri, pozitivni džin je Srba – moje srce i čovek sa kojim delim i muziku i život, a patuljak je imaginarni lik koji me prati od detinjstva, koga slušam, koji je napisao i iskomponovao svu ovu muziku do sad. Ponekad ne znam da li ja sanjam njega ili on mene, ali to je ta neka dečja igra i intriga dečje mašte, koja je ostala do dana današnjeg. Svako od nas ima nekog svog sagovornika, tihog i nevidljivog za druge, a ovo je moj. Drago mi je što prolazimo kroz sve ove godine iskušenja i neizvesnosti zajedno. To su godine u kojima smo nekad nešto uradili bolje, nekad manje dobro, ali to je sastavni deo svake biografije- kaže Đule.

Foto: Nebojša Babić

„More bez obala“ sa novim albumom i koncertnim DVD-om grupe Van Gog po ceni od 499 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Radionica Peđe Filipovića 31. maja u Beogradu Savremeni čovek živi…