fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Tajne čišćenja mozga

Poboljšajte pamćenje, efikasnost, koncentraciju…

Za funkcionisanje mozga na kvalitetnom nivou vrlo je važno imati dovoljno aerobne i anaerobne fizičke aktivnosti.  Svakodnevna bar polučasovna šetnja ii pešačenje kao način kretanja na što čistijim i pirodnijim šetalištima prijaće ne samo vašem telu, nego i vašem mozgu- kaže učitelj zdravog života, čuveni ruski naturolog Georgij Nazarov podsećajući i na to da redovna fizička aktivnost smanjuje povišeni holesterol i znatno umanjuje mogućnost arteroskleroze, pojave tromba, kao i da poboljšava rad srca i jača imuni sistem.

Jači nego što misimo

Fiziolozi su dokazali da čovek svesno može upotrebiti samo do 70% svoje mišićne snage, dok je ostalih 30% rezerva za slučaj vanrednih situacija. Svakom od nas su verovatno poznate situacije kada se na granici života i smrti probude prave rezerve i mogućnosti organizma koje deluju zaista neverovatno- napominje u svojoj knjizi „Tajne čišćenja mozga“ Georgij Nazarov dodajući da fizička aktivnost pomaže značajnom produžetku aktivnog i kvalitetnog funkcionisanja mozga.

Aktivni životni stil

Ohrabruje podatak koji kaže da ako se osobi od 60 do 75 godina koja nikad nije vežbala uvede 3 puta nedeljno hodanje po 1 sat ili aerobik vežbe, posle samo 6 meseci dolazi do poboljšanja preko 30% u ispravnom donošenju odluka, organizovanju, planiranju, sposobnosti  brzog prebacivanja pažnje na rešavanje drugih zadataka, pamćenju. Identično istraživanje na devedesetogodšnjacima je dalo slične rezultate, kako u poboljšanju rada njihovog mozga, tako i u drastičnom porastu mišića i fizičke snage.
-Važno je da vežbe postiču razvoj mozga u delovima koji su odgovorni ne samo za motornu funkciju nego i za učenje, memoriju, razmišljanje, donošenje odluka- objašnjava Nazarov ,a kada je reč o ishrani njiegov favorit je đumbir. -Đumbir će pomoći vasem mozgu da kvalitetnije funkcioniše. Ako se doda u čorbu ili hranu pomoći će da tokom radnog dana imate više snage i energije, a ako ga konzumiramo sa čorbom u večernjim stima pomoći će da se bolje opustimo i  kvalitetnije odmorimo tokom oći. Čaj pripremjen sa suvim ili svežim đumbirom je čarobni napitak koji zadržava svoju lekovitost ako se koristi i sa medom.
Zašto koristimo tako mali deo velikih potencijala našeg mozga i kako to promeniti, kako do inteligentnijeg deteta, kako održavati zdravu trudnoću, kako izgledaju vežbe za bolju kncentraciju i uspeh u školi i na fakutetu, načini za podmlađivanje mozga, samo su neke od tema kojima se u knjizi „Tajne čišćenja mozga“ bavio Georgij Nazarov.

Foto: Ema Bednarž

Knjigu „Tajne čišćenja mozga“ po ceni od 750 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:Knjige Georgija Nazarova
1.Tajne pravilne ishrane I deo
2.Tajne pravilne ishrane II deo
3.Tajne zdravog srca I deo
4.Zdrava glava
5.Zdravlje bez kompromisa
6.Kako se najlakše ugojiti i oslabiti? (prvi i drugi deo)
7. Tajne čišćenja mozga
8.Kuvar zdrave ishrane (3 knjige)
možete poručiti  OVDE

Zdravlje je uvek u našim rukama (Georgij Nazarov)

Saveti i intervjui Georgija Nazarova:
Kako vratiti normalan obim želuca i creva?
Kako se najlakše ugojiti i oslabiti?
Stres je jedna od najboljih stvari koja se dogodila savremenom čoveku
Kako sačuvati pamćenje i koncentraciju?
“Zdravlje bez kompromisa” Georgija Nazarova
Georgij Nazarov, učitelj zdravog života
Ukusne a niskokalorične špagete
Zdrav doručak i “metla za creva”
Izlečite glavobolju bez lekova
Posledice života u petoj brzini
Limun i nana za bolju koncentraciju
Neaktivnost i nezadovoljstvo vode ka bolesti
Zašto je dobro kontrastno tuširanje?
Kako pravilno pripremiti krompir?
Tajne “čišćenja mozga”
Vegetarijanski puter

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Naučite da odaberete adekvatnog partnera Kako izabrati osobu sa kojom…
error: