BG online

ZDRAVLJE

Tajne čišćenja mozga

Poboljšajte pamćenje, efikasnost, koncentraciju…

Za funkcionisanje mozga na kvalitetnom nivou vrlo je važno imati dovoljno aerobne i anaerobne fizičke aktivnosti.  Svakodnevna bar polučasovna šetnja ii pešačenje kao način kretanja na što čistijim i pirodnijim šetalištima prijaće ne samo vašem telu, nego i vašem mozgu- kaže učitelj zdravog života, čuveni ruski naturolog Georgij Nazarov podsećajući i na to da redovna fizička aktivnost smanjuje povišeni holesterol i znatno umanjuje mogućnost arteroskleroze, pojave tromba, kao i da poboljšava rad srca i jača imuni sistem.

Jači nego što misimo

Fiziolozi su dokazali da čovek svesno može upotrebiti samo do 70% svoje mišićne snage, dok je ostalih 30% rezerva za slučaj vanrednih situacija. Svakom od nas su verovatno poznate situacije kada se na granici života i smrti probude prave rezerve i mogućnosti organizma koje deluju zaista neverovatno- napominje u svojoj knjizi „Tajne čišćenja mozga“ Georgij Nazarov dodajući da fizička aktivnost pomaže značajnom produžetku aktivnog i kvalitetnog funkcionisanja mozga.

Aktivni životni stil

Ohrabruje podatak koji kaže da ako se osobi od 60 do 75 godina koja nikad nije vežbala uvede 3 puta nedeljno hodanje po 1 sat ili aerobik vežbe, posle samo 6 meseci dolazi do poboljšanja preko 30% u ispravnom donošenju odluka, organizovanju, planiranju, sposobnosti  brzog prebacivanja pažnje na rešavanje drugih zadataka, pamćenju. Identično istraživanje na devedesetogodšnjacima je dalo slične rezultate, kako u poboljšanju rada njihovog mozga, tako i u drastičnom porastu mišića i fizičke snage.
-Važno je da vežbe postiču razvoj mozga u delovima koji su odgovorni ne samo za motornu funkciju nego i za učenje, memoriju, razmišljanje, donošenje odluka- objašnjava Nazarov ,a kada je reč o ishrani njiegov favorit je đumbir. -Đumbir će pomoći vasem mozgu da kvalitetnije funkcioniše. Ako se doda u čorbu ili hranu pomoći će da tokom radnog dana imate više snage i energije, a ako ga konzumiramo sa čorbom u večernjim stima pomoći će da se bolje opustimo i  kvalitetnije odmorimo tokom oći. Čaj pripremjen sa suvim ili svežim đumbirom je čarobni napitak koji zadržava svoju lekovitost ako se koristi i sa medom.
Zašto koristimo tako mali deo velikih potencijala našeg mozga i kako to promeniti, kako do inteligentnijeg deteta, kako održavati zdravu trudnoću, kako izgledaju vežbe za bolju kncentraciju i uspeh u školi i na fakutetu, načini za podmlađivanje mozga, samo su neke od tema kojima se u knjizi „Tajne čišćenja mozga“ bavio Georgij Nazarov.

Foto: Ema Bednarž

RADIONICA GEORGIJA NAZAROVA “PRAVILNOM ISHRANOM DO OPTIMALNE TEŽINE” 12. MAJA

Psiholog Isidora Buneta biće gost na radionici naturologa Georgij Nazarova koja će se održati 12.maja od 16h do 18h u Beogradu pod nazivom “Pravilnom ishranom do optimalne težine”.
Polaznici ove radionice će imati priliku da nauče mnogo o usavršavanju životnih navika ali i da čuju od Isidore kako je smršala 42 kg uz podršku Georgija Nazarova, kako je izgledao njen put menjanja loših životnih navika, koliko je u svemu tome pored načina ishrane važna i psiha, kako je sebe u svakom smislu postepeno menjala i osvojila vitko telo.
Ograničen broj mesta, rad u maloj grupi.
Rezervišite vaše mesto 066060820 ili [email protected]

Knjigu „Tajne čišćenja mozga“ po ceni od 700 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:Knjige Georgija Nazarova
1.Tajne pravilne ishrane I deo
2.Tajne pravilne ishrane II deo
3.Tajne zdravog srca I deo
4.Zdrava glava
5.Zdravlje bez kompromisa
6.Kako se najlakše ugojiti i oslabiti? (prvi i drugi deo)
možete poručiti  OVDE

Zdravlje je uvek u našim rukama (Georgij Nazarov)

Saveti i intervjui Georgija Nazarova:
Kako vratiti normalan obim želuca i creva?
Kako se najlakše ugojiti i oslabiti?
Stres je jedna od najboljih stvari koja se dogodila savremenom čoveku
Kako sačuvati pamćenje i koncentraciju?
“Zdravlje bez kompromisa” Georgija Nazarova
Georgij Nazarov, učitelj zdravog života
Ukusne a niskokalorične špagete
Zdrav doručak i “metla za creva”
Izlečite glavobolju bez lekova
Posledice života u petoj brzini
Limun i nana za bolju koncentraciju
Neaktivnost i nezadovoljstvo vode ka bolesti
Zašto je dobro kontrastno tuširanje?
Kako pravilno pripremiti krompir?
Tajne “čišćenja mozga”
Vegetarijanski puter

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Naučite da odaberete adekvatnog partnera Kako izabrati osobu sa kojom…