fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Tajne čišćenja mozga

Poboljšajte pamćenje, efikasnost, koncentraciju…

Za funkcionisanje mozga na kvalitetnom nivou vrlo je važno imati dovoljno aerobne i anaerobne fizičke aktivnosti.  Svakodnevna bar polučasovna šetnja ii pešačenje kao način kretanja na što čistijim i pirodnijim šetalištima prijaće ne samo vašem telu, nego i vašem mozgu- kaže učitelj zdravog života, čuveni ruski naturolog Georgij Nazarov podsećajući i na to da redovna fizička aktivnost smanjuje povišeni holesterol i znatno umanjuje mogućnost arteroskleroze, pojave tromba, kao i da poboljšava rad srca i jača imuni sistem.

Jači nego što misimo

Fiziolozi su dokazali da čovek svesno može upotrebiti samo do 70% svoje mišićne snage, dok je ostalih 30% rezerva za slučaj vanrednih situacija. Svakom od nas su verovatno poznate situacije kada se na granici života i smrti probude prave rezerve i mogućnosti organizma koje deluju zaista neverovatno- napominje u svojoj knjizi „Tajne čišćenja mozga“ Georgij Nazarov dodajući da fizička aktivnost pomaže značajnom produžetku aktivnog i kvalitetnog funkcionisanja mozga.

Aktivni životni stil

Ohrabruje podatak koji kaže da ako se osobi od 60 do 75 godina koja nikad nije vežbala uvede 3 puta nedeljno hodanje po 1 sat ili aerobik vežbe, posle samo 6 meseci dolazi do poboljšanja preko 30% u ispravnom donošenju odluka, organizovanju, planiranju, sposobnosti  brzog prebacivanja pažnje na rešavanje drugih zadataka, pamćenju. Identično istraživanje na devedesetogodšnjacima je dalo slične rezultate, kako u poboljšanju rada njihovog mozga, tako i u drastičnom porastu mišića i fizičke snage.
-Važno je da vežbe postiču razvoj mozga u delovima koji su odgovorni ne samo za motornu funkciju nego i za učenje, memoriju, razmišljanje, donošenje odluka- objašnjava Nazarov ,a kada je reč o ishrani njiegov favorit je đumbir. -Đumbir će pomoći vasem mozgu da kvalitetnije funkcioniše. Ako se doda u čorbu ili hranu pomoći će da tokom radnog dana imate više snage i energije, a ako ga konzumiramo sa čorbom u večernjim stima pomoći će da se bolje opustimo i  kvalitetnije odmorimo tokom oći. Čaj pripremjen sa suvim ili svežim đumbirom je čarobni napitak koji zadržava svoju lekovitost ako se koristi i sa medom.
Zašto koristimo tako mali deo velikih potencijala našeg mozga i kako to promeniti, kako do inteligentnijeg deteta, kako održavati zdravu trudnoću, kako izgledaju vežbe za bolju kncentraciju i uspeh u školi i na fakutetu, načini za podmlađivanje mozga, samo su neke od tema kojima se u knjizi „Tajne čišćenja mozga“ bavio Georgij Nazarov.

Foto: Ema Bednarž

Knjigu „Tajne čišćenja mozga“ po ceni od 750 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Knjige Georgija Nazarova
  1.Tajne pravilne ishrane I deo
  2.Tajne pravilne ishrane II deo
  3.Tajne zdravog srca I deo
  4.Zdrava glava
  5.Zdravlje bez kompromisa
  6.Kako se najlakše ugojiti i oslabiti? (prvi i drugi deo)
  7. Tajne čišćenja mozga
  8.Kuvar zdrave ishrane (3 knjige)
  možete poručiti  OVDE

  Zdravlje je uvek u našim rukama (Georgij Nazarov)

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Slatkiš koji miriše na detinjstvo Ukoliko volite pitu sa jabukama,…

  You cannot copy content of this page