BG online

Estetika

Svetska senzacija u mršavljenju

LeBootCamp DIJETA

Revolucionarni način ishrane koji se zove „LeBootCamp DIJETA „osmislila je Valeri Orsoni. Ona je svojim savetima o ishrani i vežbanju promenila živote mnogih ljudi širom sveta, a pri tom ih savršeno razumela budući i da je i sama nekad imala problem sa viškom kilograma. LeBootCamp režim zasnovan je na četiri jednostavna principa: gurmanska ishrana, lagane vežbe, motivacija i stres/spavanje i predstavila ih je i u istoimenoj knjizi.
Autorka knjige „LeBootCamp DIJETA“naglašava da put ka vitkosti ne mora da podrazumeva neprestano odricanje. Ovu knjigu najavljuju i kao naučno dokazan fransuski režim koji će vam omogućiti da dobro jedete, izgubite kilograme i nikad ih više ne vratite. U njoj se nalaze brojni saveti, detoks jelovnici, vodič za detoks namirnice…

Hrana za izbegavanje

Po rečima autorke hrana za izbegavanje su kravlji mlečni proizvodi, jaja i majonez, crveno meso, gluten, kvasac, ribe grabljivice (čak i divlja riba zbog žive), bogati sosovi i teške namirnice, šećer i proizvodi sa šećerom, namirnice koje sadrže visokofruktozni kukuruzni sirup, aspartam, gazirana pića, prerađene industrijske proizvode… Pored toga ona otkriva i zdrave načine pripreme hrane, a za paradajz kaže da je jedini koji razvija antioksidanse tokom kuvanja i najzdraviji je u tom obliku.
-Kuvanjem se gubi većina hranljivih sastojaka koji ostaju u vodi koju odbacimo. Najgori način pripremanja hrane je u mikrotalasnoj pećnici gde se nakon dva minuta na visokoj temperaturi uništava više od 98% vitamina. Uvek tokom kuvanja koristite morsku so i to štedljivo, a po ukusu možete dodati sveže začinsko bilje. Voća i povrće se može jesti u neogreaničenim količinama, dok  porcija ribe ili mesa ne bi trebalo da pređe 100g-120g po obroku- kaže autorka ovog bestselera i dodaje da je protvnik odricanja od hrane.

Gozba i nedostatak sna

U ovom režimu ishrane čak ima i dana kad je dozvoljena „gozba“. Na listi najboljih detox namirnica koje preporučuje autorka knjige su: heljda, jabuka, artičoka, avokado, banana, cvekla, kupusnjače, beli luk, suva šljiva, tofu koji je izvor proteina bez zasićenih masti.
Nedostatak sna je po njenim rečima itekako povezan sa teškoćom u gubljenju kilograma i sklonošću ka gomilanju kilograma.
-Tokom sna telo se regeneriše i istovrmeeno proizvodi hormone leptin i grelin-objašnjava Valeri. -Leptin obuzdava apetit, dok grelin podstiče apetit. Kad smo budni proizvodimo više grelina a manje leptina. Odrasloj osobi je potrebno 7 do 8 sati kvalitetnog sna da bi normalno funkcoionisalo.

Negativan stres koji goji

Neprestana dostupnost svima i svemu veoma je stresna.Tad najčešće nemamo baš nijedan trenutak samo za sebe. Uglavnom sve obavljamo sedeći, preopterećeni jurimo kroz dan oslanjajući se na adrenalin koji truje sistem i dovodi do gomilanja kilograma. Resenje je u uzdržavanju od vesti i i društvenih mreža, a šetnja po prirodi je uvek dobra ideja. I „energetski vampiri“ povećavaju stres i odgovorni su za deo dobijenih kilograma. Toksični mejlovi uvek idu u „spam“, pa tako treba da bude i sa ljudima.
Kad su pod stresom, ljudi  loše dišu. Loše (plitko i površno) disanje uzrokuje nadimanje. Dijafragma koja se skuplja i širi tokom disanja više ne radi kako treba pa unosimo manje kiseonika. U knjizi LeBootCamp DIJETA Valeri Orson je otkrila i vežbe disanja za ravan stomak, brojne savete za uspešno mršavljenje, plan ataka na celulit, vodič za održavanje postignute kilaže, plan vežbanja.
„Ja sam žena kao i vi, godinama sam se borila s kilažom i neuspešnim dijetama. Ne verujem u život pun odricanja i jo- jo dijete, rekla je autorka ovog svetskog bestselera Valeri Orsoni.

Knjigu Valeri Orsoni “LeBootCamp DIJETA” možete poručiti putem porudžbenice ili broja telefona 066 060820
Cena knjige “LeBootCamp DIJETA” 799 dinara + PTT troškovi© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Wellness&SPA centar hotela MujEn Lux Savremen i brz način života…