BG online

Recepti

Tajna kolača koji voli ceo svet- Dan bez štrudle je kao nebo bez zvezda

Za BGonline piše nutricionista i dipl. ph Ana Lipowatz MSc

Odakle potiče štrudla? Jedni izvori kažu da štrudla potiče s područa Bliskog istoka i da je preko Egipta, Palestine i Sirije stigla u u Tursku gde je uvijena forma slatke pite dobila ime baklava. Kasnije tokom turskih pohoda na teritoriji Austro-ugarske transformisala se u današnju štrudlu. Drugi izvori kažu da je iz severne Afrike preko Španije stigla na područje današnje Austrije.strudla2Reč štrudla se još 1629. pojavljuje u pisanoj formi u kuvaru, koji se čuva u bečkoj državnoj biblioteci. Najveću popularnost je stekla u vreme Marije Terezije, kada je postala omiljeni I neizbežni kolač bečkih salona. Dug put koji je ovaj specijalitet prošao obavezuje potomke, da i dalje s ogromnom pažnjom i ljubavlju neguje davnu tradiciju i brižljivo je čuvaju od zaborava. Originalni, autentični način spremanja se i danas često u formi Štrudla-show prikazuje gostima elitnih hotela Beča.strudla1
“Dan bez štrudle, je kao nebo bez zvezda” – car Franz Josef

Dipl. Ph Ana Lipowatz MSc
www.fett-frei.at

Ana Lipowatz, diplomirani farmaceut i magistar nutricionizma, tvorac FETT FREI programa koji se zasniva se na mišljenju da nije važno koliko kilograma pokazuje vaša vaga, već kakvog su kvaliteta vaši kilogrami. To u praksi znači da muškarac visok 185cm, težak 100kg nije debeo ako je to pre svega mišićna masa, a da pri tom žena, koja ima “normalnu” težinu može da izgleda debelo ako ima malo mišićne mase, a mnogo masnog tkiva, ili naravno savršeno, ako je obrnuto. Ana Lipowatz radi sa klijentima u Beogradu i Beču, ali i putem skype-a.

Program Fett-frei Ane Lipowatz!
Za samo 60 dana je moguće ostvariti ovaj san: smršati bez gladovanja uz hranu koju volite!

fett-frei

© 2015 by BG online. All rights reserved

Arhiva tekstova Ane Lipowatz:
Vratite se dobrim navikama, mršavite s osmehom
Zlatna pravila pravilne ishrane
Kako izgubiti kilograme i zadržati vitku liniju?
Musli s jogurtom
Zašto je teško izgubiti kilograme?
Šta nam se dešava kad držimo dijetu?
Namirnice koje utiču na lučenje insulina
Nutricionista ličnim primerom motiviše klijente
Zašto ne treba mešati proteine i ugljene hidrate?
Tajne pravilne ishrane
Kako početi dijetu?
Pametno i kvalitetno mršavljenje
Opsednutost zdravom ishranom
Hrana ne sme da bude „terapija“
Efikasno mršavljenje
5 saveta koji će vam pomoći u mršavljenju
Mršavljenje preko interneta
Prirodna higijena
Šta je pravilna ishrana?
Vitki a siti
Šta nam telo kaže?
Ne plašite se ugljenih hidrata

© by BGonline. All rights reserved
KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Massimo Savić je 23 godine u braku sa suprugom Eni…