BG online

Vesti

Stop bacanju hrane

VOĆE I POVRĆE U PROTESTNOJ ŠETNJI BEOGRADOM

U Beogradu je održan neobičan „protest“ u kojem je zapostavljeno voće i povrće – ono koje nije najsvežije ili najpravilnijeg oblika (ali i dalje potpuno upotrebljivo), izrazilo nezadovoljstvo činjenicom da su sve više tretirani kao otpad.bacanjeHrane
Kako navode, iako više ne izgledaju kao mlađe kolege i oni bi da budu svakodnevni deo života i zdravog načina ishrane, jer i dalje poseduju sve vitamine i hranljive sastojke. Ono što je prema njihovim rečima, ključno za održavanje mladalačkog izgleda i svežine jeste njihovo pravilno skladištenje i čuvanje u frižideru.
-Odlučili smo da kroz ovaj protest izrazimo svoje nezadovoljstvo činjenicom da nas ljudi, zbog neadekvatnog skladištenja, u velikoj meri bacaju. Iako možda nismo pravilnog oblika ili najsvežije, podjednako smo ukusni i zdravi! Ne želimo da budemo tretirani kao otpad samo zato što izgledamo drugačije!“ – izjavila je jabuka koje je učestvovala u ovom protestu, dok su šargarepa i brokoli istakle da se u Srbiji godišnje baci 250.000 tona hrane.
– Naša poruka ljudima je da moraju pravilno da nas čuvaju kako bismo duže ostali sveži! Ne treba da bacaju voće i povrće koje je prezrelo ili nepravilnog oblika, već treba da nas koriste u ishrani, jer i mi donosimo zdravlje.
Ova protestna šetnja deo je kampanje „Stop bacanju hrane“ čiji je inicijator brend Beko, organizovana u cilju da se na neformalan način skrene pažnja na veoma ozbiljnu temu – bacanje hrane. Kao društveno odgovoran brend, Beko pridaje veliku važnost razvoju tehnologija koje će doprineti očuvanju resursa, pa tako EverFresh+ tehnologija produžava svežinu voća i povrća i do 30 dana.
Poslednji podaci pokazuju da se u Srbiji godisnje baci vise od 250.000 tona jestive hrane, dok 628.000 ljudi živi u siromaštvu. Beko je pokrenuo ovu kampanju u cilju podizanja svesti i edukacije javnosti o pravilnom skladištenju namirnica kako bi one što duže ostale sveže, a time se i manje bacale.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
DISLIKE ZA TEBE Stvarno želim da razumem ljude. Svi imaju…