BG online

ZDRAVLJE

Sprečite posledice sedećeg načina života

Oporavak kičme i zglobova prirodnim putem

Oporavak zglobova i kičme je tema o kojoj će se govoriti Georgij Nazarov na poslednjoj radionici u 2018. godini koja će biti održana 23. decembra od 16h u Beogradu. Ovaj renomirani naturolog i svetski stručnjak za zdrav životn napominje da su bolovi u kičnmi i zglobovima veliki problem savremenog čoveka. Tu je i sve prisutniji problem sa diskus hernijom kod koje po rečima Nazarova samo mali procenat operacija ima smisla, a pravilnim pristupom ovoj tegobi može da se postigne veliki napredak.
-Kod artritisa takođe postoji mogućnost opravka zgloba, a tome treba da prethodi proces kojim ćemo dobro nahraniti mišiće i tetive i podstaći ih na pravilan rad. Kad je reč o kičmi, ako su mišići koji je drže stegnuti ili su se vremenom skratili, doći će do nedovoljnog hranjenja diskusa a posledica toga je diskus hernija, sušenje diskusa, smanjenje međupršljenskog prostora. Ali, ako podstaknemo proces hranjenja u tom delu do toga neće doći- napominje Nazarov i dodaje da izmešteni diskus ne može da se vrati ako je već došlo do diskus hernije, ali zato ako se ojačaju mišići i održava njihova snaga i elastičnosti, oni mogu da preuzmu funkciju diskusa i u tom slučaju čovek ima mogućnost da normalno funkcioniše.

Kad je vežbanje kontraproduktivno?

Od fizičke aktivnosti u velikom procentu zavisi kako ćemo se osećati, ali i ona mora biti pažljivo odabrana.
-Nepravilnim vežbanjem možemo i da pogoršamo svoje stanje, npr. u slučaju artroze. Često se pacijentima koji imaju ovaj problem preporučuju plivanje i hodanje, ali time možemo pogoršati svoje stanje jer dolazi do trenja zglobova koji su već istrošeni, pa to trenje “kost o kost” doprinosi još većem oštećenju- objašnjava Nazarov.
Pre nego se započne sa svakodnevnim vežbanjem preporuka Georgija Nazarova je da se reguliše telesna težina, ali i nauči pravilno disanje.
-Uz pomoć pravilnog disanja uklanjamo bol i utičemo na brži oporavak zglobova i kičme čemu prijaju i kupke i polivanje hladnom vodom, što doprinosi smanjenju otoka i bola- priča Nazarov čiji se stil života ni malo ne razlikuje od onoga što i sam preporučuje drugima. Svako jutro kad se probudi polije se hladnom vodom iz creva u bašti, čak i kad je napolju sneg. Nakon toga zaroni u kadu sa hladnom vodom, mada to svakako ne preporučuje onima koji nisu svoje zdravlje doveli na takav nivo da će im kupanje u ovakvoj kadi u potpunosti prijati. – Uz usavršavanje ishrane, preporuka je navikavanje na kontrastno tuširanje “toplo-hladno” koje uvek završavamo toplom vodom. Tako ćemo ubrzati cirkulaciju koja je veoma važna. Kod mnogih ljudi su kapilari zatvoreni, a to su najsitniji krvni sudovi koji služe razmeni materije. Kontrastnim tuširanjem otvaramo kapilare, znatno povećavamo cirkulaciju,  smanjujemo otok, utičemo na povećanje elastičnosti tkiva i njegovo hranjenje i regeneraciju. Tokom leta primećujemo otoke na rukama i nogama a to je zato što su previše prošireni krvni sudovi. Ako delujemo na zglob toplom vodom povećaćemo otoke bez obzira što će osoba u trenutku osetiti da joj je lakše. Na duže staze time isušujemo zglob i delujemo na isusivanje diskusa, ali ako delujemo suprotno i stavimo led na meka tkiva podstičemo regeneraciju.

RADIONICA GEORGIJA NAZAROVA U BEOGRADU


Naučite kako da oporavite zglobove i kičmu uz smernice, vežbe i tehnike čuvenog naturologa Geogrija Nazarova na radionici koja će se održati u nedelju 03.marta 2019. od 16h do 18h u Beogradu.
Na ovoj radionici, poslednjoj pred dvomesečnu pauzu tokom koje će G.Nazarov putovati svetom u potrazi za novim znanjima i saznanjima kada je reč o pravilnoj ishrani i zdravim stilovima života koji obezbeđuju dobro zdravlje i dugovečnost, svetski stručnjak i naturolog objasniće i pokazati na koji način možemo sačuvati zdravlje kičme i zglobova, ali i osloboditi se tegoba koje prate savremenog čoveka usled sedećeg načina života, nedovoljne fizičke aktivnosti ili povreda.
Cena radionice 2900 din.
Broj mesta je ograničen.
Prijave su obavezne na 066060820 ili [email protected]

B.Gajić
Foto: Dario Konstantinović

Knjige Georgija Nazarova možete poručiti i putem BGonline-a, telefonom 066 060820 ili porudžbenicom:
Isporuka na teritoriji Srbije
Promotivna cena knjige Tajne pravilne ishrane I deo je 650 dinara + PTT troškovi
Promotivna cena knjige Tajne pravilne ishrane II deo je 650 dinara + PTT troškovi
Promotivna cena knjige Tajne zdravog srca je 650 dinara + PTT troškovi
Promotivna cena knjige Zdrava glava je 650 dinara + PTT troškovi
Promotivna cena knjige Zdravlje bez kompromisa je 650 dinara + PTT troškovi
Promotivna cena knjige Tajne čišćenja mozga je 650 dinara + PTT troškovi
Promotivna cena knjige Kako se najlakše ugojiti i oslabiti? (prvi i drugi deo) je 700 dinara + PTT troškovi
Saveti i intervjui Georgija Nazarova:
Nema neizlečivih bolesti
Promenom životnih navika pobedite bolest
Tajne čišćenja mozga
Kako vratiti normalan obim želuca i creva?
Kako se najlakše ugojiti i oslabiti?
Kako sačuvati pamćenje i koncentraciju?
“Zdravlje bez kompromisa” Georgija Nazarova
Georgij Nazarov, učitelj zdravog života
Odmor od hrane čuva zdravlje
Ukusne a niskokalorične špagete
Stres je jedna od najboljih stvari koja se dogodila savremenom čoveku
Zdravlje je uvek u našim rukama
Tajne čišćenja mozga
Zdrav doručak i “metla za creva”
Izlečite glavobolju bez lekova
Posledice života u petoj brzini
Limun i nana za bolju koncentraciju
Neaktivnost i nezadovoljstvo vode ka bolesti
Zašto je dobro kontrastno tuširanje?
Kako pravilno pripremiti krompir?
Tajne “čišćenja mozga”
Recept za zdravu čokoladu
Vegetarijanski puter

Stres je jedna od najboljih stvari koja se dogodila savremenom čoveku (G.Nazarov)

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Sezona klizanja na stadionu „Tašmajdan“ biće otvorena u subotu, 15.…