BG online

ZDRAVLJE

Sportska medicina

NOVI PROGRAMI U SPECIJALNOJ BOLNICI „ČIGOTA“ ZLATIBOR

Novi programi specijalne bolnice „Čigota“obuhvataju: specifični program rada sa svim kategorijama sportista i rekreativcima u svim uzrasnim kategorijama, prevenciju i lečenje primenom fizikalne terapije i rehabilitacije – multidisciplinarni pristup, specifični psiho fizički oporavak aktivnih sportista i rekreativaca u fazi treninga i takmičenja, individualni fizikalno rehabilitacioni tretman aktivnih sportista i rekreativaca u postupku lečenja povreda i oboljenja (operativno i neoperativno lečenih), registrovanje i program prevencije kao i fizikalno rehabilitacioni tretman postojećih deformiteta i deficita opšteg tipa kod sportista dečjeg uzrasta. Ovi programi se zasnivaju na multidisciplinarnom pristupu kroz timski rad organizovan i koordiniran od strane specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije uz učešće više profila stručnjaka (lekari specijalisti, profesori fizičke kulture, nutricionisti, obučeni viši fizioterapeuti).

Najsavremeniji pristup i testiranja

U oblasti medicine sporta vrše se periodični sistematski pregledi sportista i overa takmičarskih legitimacija sa osnovnim pregledom EKG u miru, antropometrija, pregledima srca i pluća, lokomotornog sistema, TA, test opterećenja i krvna slika.
Čigota raspolaže mogućnostima najsavremenijih funkcionalnih testiranja sportista svih kategorija i uzrasta u laboratorijskim i terenskim uslovima. Ovde se vrši procena i prognoza sportske forme i dostignuća, obezbeđuju neophodne informacije treneru u izradi plana treninga, ishrane i suplementacije. Kod mlađih kategorija sportista vrši se procena biološkog sazrevanja i konačne visine.
Specijalna bolnica “Čigota” raspolaže opremom za testiranja:
– Antropometrijska testiranja
– Određivanje aerobnog kapaciteta indirektom i direktnom metodom – ergospirometrija
– Određivanje anaerobnog kapaciteta
– Motorička testiranja
– Identifikacija talenata
Pored opštih i posebnih pregleda sportista, vrši se dijagnostika i terapija sportskih povreda. U oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije pružaju se usluge ultrazvučne dijagnostike oboljenja koštano – zglobnog i tetivno – mišićnog sistema i sprovode potrebne metode fizikalne terapije – elektroterapija, magnetoterapija, terapijski ultrauzvuk, laser …
Informacije o uslugama i cenama na sajtu www.cigota .rs
Kontakt tel. 031/ 597 297 od ponedeljka do subote od 07.00h do 14.00h

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nagrada za najuspešniju poslovnu ženu, Veuve Clicquot Business Woman Award…