fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Hrana za mozak, snažno telo i miran um

SMART ovseni keks

Pored toga što je važno kakve su nam misli, veoma je važno i čime se hranimo! Smart ovseni keks Om made kreiran je u tri varijante. Jedna od njih je sa lešnikom i kakaom. Lešnik je bogat vitaminima B6 i B1, koji pomažu jačanju koncentracije i nervnog sistema.
Lešnik je u energetskom smislu izuzetno vredna namirnica, pa se preporučuje sportistima i mladima.
Kakao sadrži flavonol koji može pozitivno uticati na koncentraciju i pamćenje jer poboljšava protok krvi do mozga. Kakao podstiče mozak da proizvodi endorfin, što dovodi do opuštanja, smanjivanja osećaja bola i stresa. Takođe, stimuliše i lučenje dopamina i serotonina koji podižu nivo raspoloženja, zbog čega je prirodni izvor mentalnog zdravlja i za razliku od sintetičkih lekova, nema neželjena dejstva.
Kombinacija susam i kikiriki pružiće vam energiju za sve izazove tokom dana. Susam je bogat gvožđem i kalcijumom, pa je odličan za jačanje kostiju, sadrži vitamin E kao moćan antioksidans. Kikiriki ne sadrži holesterol i ima malo ugljenih hidrata, dok je bogat izvor proteina i minerala kao što su kalijum i magnezijum, koji služe jačanju mišića. Od vitamina, kikiriki je bogat vitaminom B3, folatima, te vitaminom E. Zbog vrednosti folata preporučuje se i trudnicama.
Mak se nalazi kao sjajni dodatak u NO STRES ovsenom koji će vam pružiti dozu sreće u borbi protiv svega što vas nervira. Mak sadrži omega 3 masne kiseline, koje podižu imunitet i čuvaju organizam od bolesti. Od minerala, naročito je bogat jodom i manganom, a sadrži i vitamine B grupe. Minerali i vitamini ublažavaju razdražljivost i stres, a podstiču dobro raspoloženje.

Pročitajte intevju sa Jovanom Ristićem iz OM made:

Kako izgleda “uspeh preko noći”?

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Predstava "Placebo",Narodnog pozorišta u Prištini po tekstu Aleksandra Jugovića, u…
error: