BG online

Roditeljstvo

Skinite dete s mobilnog telefona

Povratak u detinjstvo i život van interneta

Koliko puta ste primetili da je vaše dete isključeno dok mu se obraćate jer konstantno u ruci drži telefon, tablet, igra igricu na kompjuteru i sl.? Danas je to svakodnevni prizor, svuda oko nas. Deca sve više vremena provode sa svojim digitalnim prijateljima i sve se manje druže jedni s drugima.

Digitalno detinjstvo

Rizici kojima se deca svakodnevno izlažu nekontrolisanim korišćenjem interneta nisu ni malo naivni. Na žalost, roditelji vrlo teško mogu kontrolisati načine na koje njihovo dete koristi internet, ali ono što jeste moguće je da se edukuje o bezbednom korišćenju interneta i nauči kako da utiče na dete da kontrolisano koristi internet sadržaje.
Bezbedno korišćenja interneta podrazumeva i ograničavanje vremena koje deca i mladi provode ispred “ekrana” kako bi sprečili razvoj zavisnosti od interneta.

Digitalna zavisnost

Digitalna zavisnost javlja se kad osoba preterano koristi kompjuter (interneta/video igre) na način da ometa svakodnevni život, vreme provedeno u igranju igara ili krstarenju internetom dostigne tačku koja šteti osobi u porodičnim odnosima, društvenim odnosima, zdravstvenom stanju, školi, poslu i kad kao i druge zavisnosti internet/i ili video igre zamene prijatelje i porodicu
Ukoliko prepoznate da je vaše dete preokupirano igranjem igrica i/ili krstarenjem internetom, društvenim mrežama, ukoliko nema kontrolu koliko vremena provodi na pametnom uređaju i ukoliko je nagli prekid korišćenja ovih sadržaja praćen uznemirenošću, agresivnošću ili neraspoloženjem možemo reći da kod deteta postoji rizik od razvoja digitalne zavisnosti.
Na radionici “Skinite dete sa mobilnog telefona” bavićemo se sledećim temama:
1. Zašto je „ekran“ privlačan deci?
2. Kako društvene mreže i igrice utiču na psihološki razvoj deteta?
3. Usmeravanje dece na konstruktivno korišćenje sadržaja interneta
4. Alternativa „ekranu“
5. Postavljanje granica u korišćenju pametnih uređaja

Radionicu “Skinite dete sa mobilnog telefona” vodiće stručni tim EDUcentra-Ljiljana Marković spec.pedagog i Jelena Vukičević, psiholog
Rad u maloj grupi.
Radionicu je moguće pratiti i online.
Cena ulaznice 2500 din.
Rezervacija mesta ili online ulaznice: psiholoskapodrska011@gmail.com ili 066060820

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Da li ste spremni da zaronite u sebe? On je…
error: