fbpx

BG online

Roditeljstvo

Sinhrono plivanje, idealna podrška odrastanju devojčica

Od malih nogu devojčice uče da kroz život koračaju graciozno poput balerine, da izgrade snagu takmičara, budu izdržljive, a opet fleksibilne poput gimnastičara na gredi. To je najbolji način da nauče da „plivaju“ kroz brojne izazove koje život nosi. Ipak, takvo plivanje može postati i pravo uživanje. Potrebno je  dosta vremena da bi se ovakva vrsta samopouzdanja istrenirala, ali upravo zato su tu timski sportovi koji, uz roditeljsku brigu, doprinose fizičkom i psihičkom razvoju deteta. Jedan od takvih sportova je i sinhrono plivanje, u kom devojčice već od najmlađeg uzrasta (3 godine) stiču ne samo fizičku spremnost i razvijaju timski duh, istrajnost, organizovanost i kreativnost. Ovaj sport predstavlja kombinaciju nekoliko sportskih, a opet elegantnih disciplina. Elementi plivanja, gimnastike i plesa stapaju se u jedinstveni vid umetnosti kojoj treneri Kluba sinhronog plivanja „Novi Beograd“ uče devojčice.

Gledanje pod vodom

Ovaj umetnički koncept traži preciznost i savršenstvo kakvo se postiže upornošću i napornim treninzima, ali i poverenjem u saplivače. Pravila koja nalažu da se dno bazena ne dodiruje i da oči pod vodom budu otvorene samo su neke od otežavajućih okolnosti sa kojima se podvodne balerine susreću. Osećaj odgovornosti tokom nastupa u svakom momentu tera igrača da nastupi najbolje što može.
Koreografija, čiji pokreti aktiviraju svaki mišić, stvara idealnu telesnu figuru koja pomaže vrhunskim performansama. Sinhrono plivanje je jedan od najboljih načina da se spreči deformitet kičme, i održi optimalna telesna masa kojoj svi težimo u vremenu u kom je, usled brzog tempa života konzumacija brze hrane praktično svakodnevna. Takmičenje u timu dodatno razvija osećaj pripadosti koji deci tokom odrastanja pomaže u snalaženju, komunikaciji i saradnji sa ljudima. Vrline koje ostaju za ceo život ogledaju se u disciplini, posvećenosti i organizovanosti, odnosno svemu onome čemu ples, kao sastavni deo sinhronog plivanja, uči. Ovo je možda i najkvalitetnija sveobuhvatna sportska disciplina koju odlikuje kombinacija snage sportiste i ženstvenosti plesnog pokreta.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Prepoznaj, prihvati, razumi, reci kako se osećaš, postavi granice Upoznali…
error: