BG online

News

Savremena umetnost u „Kući legata“

Kuća legata je domaćin četvorodelne izložbe sačinjene od radova iz bogate kolekcije savremene umetnosti Wiener Städtische osiguranja „COLLECTING IS CONNECTING“. Kompanija ovom izložbom najavljuje pokretanje projekta „Wiener ART“, koji će kroz mnoštvo inicijativa biti stalno prisutan u kulturnom životu Srbije. Pored izložbi u gradovima Srbije, kompanija će intenzivno raditi i na promovisanju savremene umetnosti među mlađom populacijom i u sredinama gde javnost ređe ima priliku da se upozna sa delima savremene umetnosti naše zemlje. Sa željom da podstakne umetničko stvaralaštvo u Srbiji, Wiener Städtische osiguranje je pre šest godina započelo otkup dela savremene umetnosti u saradnji sa kustosom Slavkom Timotijevićem.
Jedinstvena kolekcija danas se sastoji od umetničkih slika, crteža, skulptura, grafika, fotografija, a sadrži i tri svetlosne instalacije.
-Izložbom i projektom „Wiener ART“želimo da pomognemo da se široj javnosti predstave vrednosti savremene umetnosti. Želja nam je i da ukažemo na stvaralaštvo mladih umetnika koji su jedan od ključnih stubova našeg društva. Kulturno stvaralaštvo koje čini našu kolekciju dokazuje da srpska kultura prati svetske trendove i stalno se razvija- izjavila je Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja.

Izložba „Doživljaj prirode na razmeđi dva milenijuma“ obrađuje veoma raznolik i kompleksan pristup jednoj od najznačajnijih tema u istoriji umetnosti. Sva umetnička dela biće izložena do 3.11. u Kući legata (Knez Mihajlova 46), koja je otvorena svakog dana osim ponedeljka, od 12 do 20 časova.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
DOBRO I ZLO TRČE ZAJEDNO (Vladeta Jerotić) O čoveku u…