BG online

ZDRAVLJE

Šansa za roditeljstvo

SVAKI PETI PAR U SRBIJI IMA PROBLEM SA PLODNOŠĆU

Statistike pokazuju da svaki peti par u Srbiji ima problem sa plodnošću. Borbi sa ovim problemom se pridružilo i Udruženje ,,Šansa za roditeljstvo” čiji je cilj da svojim delovanjem utiče na nadležne institucije i javnost, kao i da doprinese poboljšanju uslova za biomedicinski potpomognutu oplodnju (BMPO) i lečenja steriliteta u Srbiji.
-Zalažemo se za povećanje broja pokušaja BMPO (biomedicinski potpomognute oplodnje) koje finansira država sa tri na šest, ali i za finansiranje procesa vantelesne oplodnje od strane lokalnih samouprava. Takođe, zalažemo se za ukidanje starosne granice za žene i a pojedinačnu procenu u odnosu na reproduktivni potencijal u sklopu pripreme za VTO – kaže Sandra Jovanović iz Udruženja „Šansa za roditeljstvo“.
Udruženje aktivno radi na edukaciji građana o ovom problemu, pa će jedna u nizu njihovih aktivnosti biti i tribina pod nazivom VTO – Šansa za bebe koja će se održatri 14. oktobra s početkom od 12.30 časova u Zadužbini Ilije M.Kolarca, Studentski trg 5 u Beogradu. Na ovoj Tribini će prisutni moći da saznaju više o vantelesnoj  oplodnji i donaciji reproduktivnih ćelija i embriona, da se informišu o radu grupe podrške u Udruženju i čuju intimne priče parova koji se suočavaju sa problemom steriliteta. Više informacija o grupi podrške i najavljenoj tribini možete pronaći na sledećem linku:  http://sansazaroditeljstvo.org.rs/tribina-vto-sansa-za-bebe/

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Sasvim je izvesno da bi najveći broj ljudi ukoliko povredi…
error: