fbpx

BG online

Estetika

Samopouzdanje čeka da ga otkrijete

Ne budite sebi najveća prepreka

I vi možete da promenite ono što vam se ne dopada kod sebe!

Oduvek sam volela da posmatram ljude i tragam za onim sjajnim osobinama koje ih izdvajaju iz mase. Naravno, kasnije sam počela i da se upoređujem sa takvima, trudim se da usvojim i primenim sve ono čime su me ti “drugačiji i posebni” očarali.

To se odnosi na sve sfere podjednako. Ipak, istina je, da sam sve vreme bila sama sebi najveći motivator, takmičila se sa onom Jasnom od juče i iz petnih žila se trudila da ona koja će se probuditi sutra bude malo bolja nego juče. Tako je bilo iz dana u dan…

Poverujte sebi

Svi imamo uzore, one koji nas inspirišu, nekad i idole, ali rekla bih da je snaga volje presudna u najtežim momentima našeg života. Da li izjednačavate ova dva pojma? Da li su vam motivacija i inspiracija isto?!
Previše smo se udaljili od nas samih. Nemamo poverenje u sebe, ne razgovaramo sa sobom, osim kad smo samokritični (uglavnom bez argumenata) i očekujemo od drugih da nam sa strane, naizgled objektivno predoče stvari. Verujemo da će nam neko drugi bolje pokazati smer, objasniti kako bi trebalo da se ponašamo u određenim situacijama. Gde je tu naš stav, karakter, odgovornost, hrabrost..??!!

Zacrtajte visoke ciljeve

Itekako grešimo. Inspiracija jeste pokretač, inicijalna kapisla. Tražite je u svemu što vas okružuje, svakako i u ljudima koji bude lepu, pokretačku energiju kod vas. Nakon toga, uzmite stvar u svoje ruke, motivišite sebe i ustremite se na visoke ciljeve.
Kad je reč o promenama životnih navika, oslobađanju od poroka, uvođenju zdravog jelovnika ili redovnih treninga u svoju dnevnu rutinu, moramo sami da odlučujemo o tome.
Hrabro i bez oklevanja izađite iz zone komfora.
Napravite plan, postavite prioritete i sve će se složiti samo. Korak po korak, uz veru u sebe. Samopouzdanje čeka da ga otkrijete.

Kako početi?

Ako se i dalje pitate kako bi trebalo da izgleda “day 1”, to znači da odbijate da upravljate sami. Uvek je prvi korak najteži, ali je ogroman sam po sebi, baš zato što otvara novo poglavlje.
Ukoliko rešite na primer da svoj dan započnete zelenim napitkom, ne doživljavajte to kao kaznu i mučenje, već kao radost i priliv dobre, pozitivne energije u vaš organizam. Kad se učlanite u teretanu, ne opterećujte se opremom i ogledalima, ne odustajte ako vam neka vežba izgleda kao nemoguća misija već dajte sebi vremena, uživajte u procesu.

Život je lep

U svemu ovome i ne možete videti smisao ako se ne usudite da probate. Ostaće to samo još jedan od milion tekstova na ovu temu. Ponoviću: budite hrabri i verujte u sebe!
Razmišljajte o tome večeras, lezite s osmehom, čvrsto rešeni i ujutru nećete imati kud.
Ako vam je lakše, zapišite sebi motivacionu poruku koja će vas pokrenuti, pronađite svoju mantru (moja je: „život je lep“) bez osvrtanja i nesigurnosti. Kolena mogu da klecaju, ali pogled ostaje fokusiran. Dugujete to sebi, a i ja vas posmatram :).

Jasna Magdić, Fit mom
Foto: Dario Konstantinović

Na Instagram profiu Jasne Magdić (Fit mom) pronaći ćete mnogo korisnih saveta i vežbi:www.instagram.com/fitmom_jm
Posetite veb sajt Jasne Magdić: www.fitmom.rs
Jasnu Magdić možete kontaktirati mejlom: fitmomjm@gmail.com ili telefonom: 0648699023

Intervju sa Jasnom Magdić:

I mame mogu biti fit

Tekstovi Jasne Magdić:
Kako se hrani i živi mama troje dece koja je vitka i zadovoljna?
Za 9 nedelja do nove figure!
Čokoladni mus
Vežbanje u kućnim uslovima
Ne budite sebi najveći neprijatelj
Očistite organizam sokovima

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Obuka za posrednika u rešavanju sporova Ako vam rešavanje konflikata…
error: