fbpx

BG online

Vesti

Rok biblija o Stonsima i najbolja Džegerova fotografija

Proglašena „svojevrsnom rok biblijom”, kultna knjiga Ivana Ivačkovića „Umetnost pobune – The Rolling Stones“ objavljena je u novom, proširenom i dopunjenom izdanju.
Autoritet u svetu rok kritike Ivan Ivačković je prvo izdanje ove knjige objavio pre više od dvadeset godina, a „Umetnost pobune” je stekla veliku popularnost kod čitalaca, dok su je mediji ocenili kao „revoluciju u našem rok izdavaštvu“ i „autorski potez najvišeg nivoa“.
-Najnovije izdanje dopunjeno je novim tekstovima pošto su The Rolling Stones neumorna grupa, pa stalno nude sveže razloge za pisanje- kaže Ivačković.
Knjiga ima i novi dizajn i dopunjena je novim fotografijama.
-Izdvojio bih fotografiju Mika Džegera, koju je snimio moj dragi prijatelj, beogradsko-vašingtonski fotograf Kamenko Pajić. To je možda najbolja Džegerova fotografija koju sam ikada video, a video sam ih bezbroj- otkriva Ivačković. -Tokom šezdesetih Roling Stonse su smatrali bendom koji je venčao raj i pakao. Tokom sedamdesetih pretvorili su se u decu kapitalizma. Tokom osamdesetih pokazali su da riznica nije ispražnjena, i odbili svrstavanje u kategoriju starih dobrih gde su, pod uslovom da su imali sreće, završili njihovi vršnjaci. Najzad, tokom devedesetih, a i u novom milenijumu, praćeni milionima obožavalaca, popularniji nego ikad, pokazali su kako se može prkositi zakonima prirode.
Osim što je napisao knjigu o Stounsima, koji su mu, kako kaže, obeležili život, Ivan Ivačković je vodio kampanju za njihov beogradski koncert, održan 2007. godine na Ušću. Kasnije je bio njihov VIP gost u Nemačkoj i Austriji. Ivačković ubraja lične susrete sa Džegerom, Ričardsom i ostalima među svoje najlepše uspomene i o tim susretima govori kao o „ostvarenju dečačkih snova“.

Foto: Zoran Jovanović

Prošireno i dopunjeno izdanje knjige „Umetnost pobune – The Rolling Stones“ možete po ceni od 1199 din.+ troškovi dostave poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice: 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Naučite da komunicirate sa svojim telom Mršavljenje počinje iz glave-kaže…
error: