BG online

Vesti

Šta nam donosi tranzitni retrogradni Jupiter u znaku Škorpije? (Jovana Lučić Gajić)

“Bez obzira da li je to negde zapisano, znam da ću uspeti! Ako to nije predodređeno, predodrediću, ili ako nije suđeno, ja ću to da uradim. Ako stignem do granice, precrtaću je, ako naiđem na kraj, stvoriću od njega novi početak.” Slaviša Pavlović

Jupiter je boravio u znaku Škorpije od oktobra 1922.do novembra 1923, od oktobra 1934. do novembra 1935.godine, od septembra 1946. do oktobra 1947, od septembra 1958.do oktobra 1959, od avgusta 1969. do septembra 1971, od novembra 1981.do decembra 1982, od novembra 1993. do decembra 1994. i od oktobra 2005. do novembra 2006.godine.Ove godine, tranzitni Jupiter ulazi u znak Škorpije 10.oktobra 2017. godine i ostaće u ovom znaku do 08.novembra 2018.godine.
Škorpija je fiksni, vodeni znak. Vlada rođenjem i smrću, islamom, novcem drugih ljudi, obnavljanjem, restauracijom, zakopanim blagom, haustorima, rušenjem, obožavanjem i mržnjom. Čeličnom voljom, seksom i podrškom drugih.
Škorpija predstavlja brzu mračnu reku, rupu, trezor, povlačenje, predatora, kontrolu, brutalnost i opsesiju. Škorpija oslikava policijske stanice, kriminal, trezor, mrtvačnice, groblja, deponije, mesare, klanice, porodilišta, reanimacione sale i tako dalje.
Još jednom, Škorpija gospodari i čeličnom voljom, novcem i podrškom drugih, ali i ličnim krizama i bankrotima. Pa kad smo kod podrške i dugoročnom promišlju u angažovanju oko bilo koga za slučaj “nedaj Bože”. Škorpija oslikava svaku vrstu militarnosti, policijske stanice, trezor, mrtvačnice, groblja, deponije, mesare, klanice, porodilišta ili reanimacione sale.
9.3. 2018.godine tranzitni Jupiter promenio je pravac kretanja i ušao u retrogradni hod, u kom će biti sve do 10.7.2018.godine.
Sam retrogradni hod Jupitera usporava ili otežava spoljni razvoj događaja ili donosi osećaj da vam je na nekom planu “sreća okrenula ledja” i da je potrebno ulagati daleko veći napor kako bi neku do sada “laku” stvar osvojili. Zapravo, ovaj period je više dobar za introspekciju i rad na sebi kao i za pronalaženje novih motiva za delovanjem.
Obratite pažnju na natalno polje u kom se nalazi znak Škorpije (kroz koje sada tranzitira Jupiter), kao i polja kojima vlada Jupiter (polja koja počinju znakom Strelca ili Riba) kako biste znali u kojim segmentima života ćete prvo osetiti ovu promenu pravca odnosno oblasti života u kojima će se morati ulagati dodatni napor, gde će se morati naročito taktizirati i gde ćete na trenutke imati osećaj da ste najviše uskraćeni.
Ukoliko ne znate gde vam se nalazi znak Škorpije, Riba ili Strelca ukucajte svoje podatke na ovoj stranici : https://www.astro.com/cgi/chart.cgi?btyp=w2gw;rs=3;usechpref=1
Ukoliko se na primer znak Škorpije nalazi u vrhu 05.polja možete tokom ovog perioda osetiti da partner postaje zahtevniji, sebičniji, pohlepniji ili jednostavno suviše orjentisan na sebe. Ukoliko se znak Škorpije nalazi u vrhu 10.polja ovo će se odnositi na nadređene, u 4.polju na ukućane, u 3. polju na rođake i tako redom.
Retrogradni Jupiter sada može pomoći da se apsorbuju svi regenerativni pozitivni uticaji iz okoline i “reciklira” svaki talenat na koji smo zaboravili. Na kraju, efekti retrogradnosti ć́e se “okrenuti ka materijalnom” i sva akumulirana energije će se manifestovati u praktičnom u stvarnom životu.
Tranzitni Jupiter će iz retrogradnog hoda biti u separacionom sekstilu prema Saturnu iz znaka Jarca, pa će pomoći da se učvrste odnosi i uskladi vreme i prostor u odnosu na temu koja je aktuelna. Ukoliko govorimo o emotivnim odnosima, bez obzira koliko daleko bili udaljeni od voljene osobe, uz dodatno naprezanje uspećete da uskladite vreme bar za razgovor u kome ćete opaziti kako partner postaje udaljeniji ili sebičniji.
Ukoliko imate bilo kakvu vrstu finansijskog dugovanja, sad štedite da biste mogli da vratite bar deo duga, a ako vama duguju, eto šanse bar na “kašičicu” da vam se vrati.
Neretko se pod retrogradnim Jupiterom u znaku Škorpije, rasprodaju i poklonjene ili nasleđene stvari (nameštaj, slike, uspomene) po ceni po kojoj ništa niste dobili (možda čak i izgubili) u samom startu. Kasnije ćete uvideti da je ta prodaja bila važna za dalji poztivniji korak.

Jovana Lučić Gajić

mail: [email protected]
Kontakt  +381 61 1950953
http://www.jovanalg-astrology.com/

Jovana Lučić Gajić je član ISAR-a (međunarodne astrološke asocijacije za profesionalne astrologe). Rođena je u Beogradu 1974.godine. Od 1993. do 1997. je uređivala emisiju “Noć sa astrologom” na beogradskim radio stanicama. Od 1998. do 2008. je predavala astrologiju na beogradskom univerzitetu “Đuro Salaj”, a od 2008. predaje u svojoj školi astrologije “JovanaL27”. Autor je pet zbornika radova, piše i objavljuje tekstove za časopise i ima redovne astrološke emisije na televizijama u regionu. Sa klijentima radi uživo ili putem skype-a.

Saveti i intervjui Jovane Lučić Gajić:
Astrološki priručnik za zaljubljene
Škola astrologije Jovane Lučić Gajić
Život u ritmu planeta
Astrološki priručnik za ljubav Jovane Lučić Gajić
Astro vodič za dvadesete, tridesete, čestrdesete, pedesete….
Karmička misija i emocionalno pročišćenje

Feng Shui tajne za ljubav – Sandra Drinčić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kompanija Opel Srbija pripremila je atraktivne sajamske akcije, popuste, kao…