BG online

Hrana & Recepti

Recept za kuvano vino

Kuvano vino je omiljeni napitak tokom zimskih meseci i savršeno će vas zagrejati u hladnim danima. Brzo se priprema a ovo je jedan od brojnih recepta za ovaj aromatičan napitak intenzivnog ukusa koji se dugo pamti.

Sastojci:
1,5l crnog vina
200 g šećera
1 štapić cimeta
1 štapić vanile
5 karanfilića
5 anisa
1 mali komad đumbira
1 limun sa korom
1 limeta
2 klementine
karanfilić

Oljuštite mandarinu, limetu i limun i iseckajte ih na male komade. U veliki lonac stavite šećer i uz lagano mešanje otapajte na srednjoj temperaturi. Dodajte koru citrusa, pa sve zalijte sokom od mandarine. Dodajte karanfilić i štapić cimeta Štapić vanile iscedite i dodajte u lonac, kratko promešajte i prelijte vinom tek toliko da prekrije sve sastojke. Ostavite na laganoj vatri da se smesa kuva oko 5 minuta dok se šećer u potpunosti ne rastopi nakon čega ćete dobiti gusti sirup. Kad je sirup poprimio kremastu strukturu, smanjite vatru i u lonac dodajte anis i nalijte ostatak vina. Lagano sve zagrevajte pazeći da ne provri. Vino natočite u čaše i poslužite.

Knjigu “Vinska škola” po ceni od 3300 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:



     

    SHOP

    Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

    By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

    Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

    By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

    Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

    By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

    Nezadovoljstvo sobom je navika

    By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

    Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

    By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Anksioznost karakteriše patološki doživljaj straha. Ona nastaje kao emocionalni odgovor…

    You cannot copy content of this page