BG online

Lični razvoj

Vežbe za buđenje ličnih potencijala(Peđa Filipović)

PUTOKAZI NA ŽIVOTNOJ STAZI

U želji da kroz boje, one naše, budimo sopstvene unutrašnje potencijale i da što više nas sa buđenjem prirode probudi i one usnule delove bića, želim da podelim sa vama par vežbi. U ovom tekstu pomažu mi znanja koja sam stekao na studijama na Međunarodnoj akademiji za instruktore joge Joga saveza Srbije. Biću srećan ako vam afirmacije koje pročitate pomognu da se iz harmonije svoga bića sjedinite sa lepotama koje nam daruje priroda.
pedjaFilipovic

Posvetite se sebi

Odvojite vreme za sebe. Opustite se i u toku dana koje vam najviše prija posvetite se svom mikrouniverzumu. Zagrejte svoje dlanove i kroz crvenu boju koju zamislite, postavite ih blago, sa puno ljubavi prema sebi na svoja stopala, podkolenice, butine. Osetite svoje telo, disanjem, unutrašnju vibraciju. A potom zamislite da se penjete prema vrhu planine.Vidite stazu kojom koračate, mekanim i stabilnim koracima . Staza kojom idete je obasjana suncem. Čujte cvrkut ptica, osetite miris biljaka. Pogledajte blistavo sunce u zenitu. Stižete do planinskog vrha. Udišete svež, okrepljujuć vazduh. Kroz telo vam struje životna energija, snaga i vitalnost. Doživite to. Verujte u ovaj doživljaj. I recite sebi, iskreno, onako sa punim srcem i verom: Osećam harmoniju svih telesnih funkcija, radost postojanja, osećam totalno zdravlje!pedjaFilipovic1

Ljubav

Postavite potom dlanove na karlicu, na regiju ispod pupka i dišite kroz narandžastu boju. Zamislite da sedite sa svojim partnerom na peščanoj obali. Sumrak se spušta. Površina vode treperi u sjaju. Talasi nadolaze i meko zapljuskuju obalu. Za njima ostaju svetlucava zrna peska. Uživate u zalasku sunca. Gledate se u oči. Oboje želite da jedno drugog učinite srećnim. Radujete se primanju i davanju ljubavi. Volite i poštujete jedno drugo. I izgovarate sa verom sebi, tanano: Moja osećanja su u ljubavi i skladu sa okolinom!

Razumevanje života

Ponovo zagrejte svoje dlanove. Budite volju dok to činite, pustite da vas obgrli još vise osećaj sreće. Položite ih na regiju iznad pupka, na solarni pleksus. Dišite kroz žutu boju i prepustite se slici. Pogledajte zvezdano nebo i pratite osećaj koji u vama budi. Mi pripadamo tom beskrajnom prostoru. Kroz telo nam struji osećanje ispunjenosti, zadovoljstva životom i fizičkim zdravljem. Potražite u sebi duhovnu širinu i mudrost da razumete celovitost života. I ponavljajte potom, verujući:
Moje misli su usmerene na pozitivnu promenu mog života i na pomoć drugima da to isto ostvare.pedjaFilipovic2

Pozdrav srcu

Postavite svoje dlanove na svoje grudi i dišite kroz zelenu boju. Oslušnite svoje disanje, pozdravite svoje srce. Nasmejte se sebi, okupani srećom, iznutra. A potom zamislite cvet blistavih latica i opojnog mirisa. Primetite da cvet emituje ružičaste zrake. Sada zamislite da je cvet u vašim grudima. Osećate, istinski kako ste otvoreni prema životu, ljubavi i drugim ljudima. I ponavljajte u sebi : Bezuslovno volim sve ljude i sva živa bića!

Od volje do cilja

Kroz plavu, onu nebo svetlo plavu, dišite kroz svoje dlanove koje položite sa strane vrata. Slušajte zvuke iz okruženja. Doživite svaki zvuk posebno. Zamislite sebe na radnom mestu ili u profesiji koju biste želeli da radite. Zadovoljni ste. Posao za vas predstavlja izazov i ispunjenje. Ponavljajte u sebi : Postižem uspeh u svemu što preduzmem. Ja razabiram cilj i ostvarujem ga sigurno i tačno.
Položite dlanove nakon vrata na vaše čelo. Između obrva. Opustite se potpuno. Zamislite upaljenu sveću. Plamen obasjava vašu sobu. Zidovi postaju indigo plavi. Priđite stolu, uzimite belu kredu i na zidu ispišite : Moja volja i sveobuhvatna volja su jedno!
Postavite dlanove na vrh glave i osetite kako pulsirate. Dišite kroz zlatnu boju. Zamislite da se nalazite u zlatnom jajetu, prepunom osnažujuće životne energije. Udišete zlatnu svetlost. Osećate snagu, mir i veru u sebe. I ponavljajte u sebi:
Ja znam da sam jedno sa univerzumom!
Putokaza na životnim stazama ima puno. Često se za maršrutu odlučimo kako nas intuicija povede. Ako vas unutrašnji glas usmeri na afirmacije koje sam sa ljubavlju podelio sa vama, želim vam što mirisnije i raznobojnije svitanje i pesmu ljubavi koju ćete darivati vama dragim ljudima i svetu oko vas.
Obojiću i ovog puta pozdrav omiljenom porukom Mike Antića “ I živi, ali sasvim ! Široko prestiži vetar i ptice, jer svaka večnost je kratka! “

Sa poštovanjem vaš
Peđa Filipović
Foto: Dario Konstantinović

Peđa Filipović je prvi srpski Wellnes Ambasador, najpoznatiji učitelj masaže na Balkanu, kreator brojnih masaža, kao i selfness koncepta „Spoznaj samoga sebe“. U svom radu koristi tibetanske posude, vulkansko kamenje, školjke, aromaterapeutske sveće, istočnjačke drevne veštine ali i zapadnjačke koncepte balansiranja uma, duše i tela. Peđa svoje učenike masaže u Wellness akademiji Peđa Filipović, ali i klijente vodi na nestvarno putovanje duše koje isceljuje, opušta i ispunjava pozitivnom energijom.

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
SVI NA KAFU! 25. i 26. MARTA Belgrade espresso EXPO…

You cannot copy content of this page