BG online

News

Promocija albuma muzičkog sastava “Stupovi”

RADOST, LЈUBAV I SMIRENJE

U kripti hrama Svetog Save u organizaciji televizije „Hram“ i manastira „Đurđevi Stupovi“ predstavlјen je četvrti album muzičkog sastava “Stupovi”. Pripadnici različitih generacija, profesija i karaktera okupili su se pred umetnicima i uživali u njihovom nastupu, dok su se kriptom širili blagost i radost, lјubav i smirenje. Uz gostoprimstvo igumana manastira „Đurđevi Stuppvi“ Oca Gerasima i mladih lјudi koji su ovaj događaj organizpvali kako bi pomogli izgradnju „Stupova“ i pomogli izlečenje male Darije nastupali su: Jelena Tomašević, muzički sastav „Stupovi“, hor „Beli anđeo“, KUD „Đoka Pavlović JP Pošte“, Jelena Popović sa horom, grupa Pirg, Emilija Daćevac, Slađana i Borislav Ristić.

U akciji „Obnovimo sebe, podignimo Stupove“ u pesmama se pojavlјuje veliki broj gostiju koji su svoj nesebični doprinos darovali u Slavu Boga: Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Saša Kovačević, Želјko Vasić, Aleksandar Cvetkpvić – Sale Tropiko bend, Bojan Vasković – Leksington bend, Zoran „Cane“ Kostić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Nevena Božović, Lena Kovačević, Danica Krstić, Divna Ljubojević, Vesna Pavlović, Danica Nikić Crnogorčević, grupa Pirg, grupa Živa voda…
Manastir Đurđevi Stupovi posvećen je Svetom Đorđu i nalazi se kraj Novog Pazara u Starom Rasu. Jedan je od najstarijih srpskih manastira izgradio je u 11. veku veliki župan Stefan Nemanja. Drugi ktitor manastira bio je Kralј Dragutin. Nakon austro-turskog rata u 17. veku manastir je potpuno zapušten i tek nakon dva veka, od 1960. godine iz ruševina je krenula obnova koja traje i danas.

Ostavite komentar

Odgovorite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
Na vrh
PROČITAJTE I OVO:
PROČITAJTE I OVO:
REALAN CILJ VIDE SAMO VELIKI IGRAČI Pred svakim od nas…