BG online

Sajam automobila
Estetika

Promenite držanje tela i način kretanja, probudite mentalnu i fizičku snagu

Trening kao izazov

Kad je Khita Wyatt , pilates instruktorka i dizajnerka, doživela saobraćajnu nesreću, bila je usred razvijanja novog koncepta vežbanja koje se zasnivalo na spravi koju je sama osmislila. Sprava je predstavljala krajnje jednostavno rešenje. Sastojala se samo od par kanapa, zakačenih na plafon i gravitacije koja celu spravu stavlja u pogon.

1000 ponavljanja

Ležeći u bolničkoj postelji, sa ozbiljnim povredama koje su joj oštetile vezu između leve i desne hemisfere mozga i gotovo nepokretne cele leve strane tela, Khitta je u sebi, kao mantru, ponavljala rečenicu “Potrebno je 10000 ponavljanja da bi jedan pokret postao automatski”.
Ova nova sprava, ispostavilo se, pružila joj je mogućnost za odličnu rehabilitaciju. Ovaj sistem i zahteva od mišiča da rade bez upravljanja mozgom. Mogućnost da stavite i ruke i noge u spravu stavlja vas u lebdeći položaj koji alarmira ceo muskulatorni sistem i telo se instiktivno brani od mogućeg pada. Refleksni odgovor mišića jeste da zagrle kosti, da se telo instiktvno zgrči kako bi se zaštitili unutrašnji organi.

Buđenje mentalne i fizičke radosti pokreta

Na ovaj način bez mogućnosti svesnog uticaja na mišiće Khita je uspela da ponovo edukuje svoje mišiće za pokrete koje su nekad obavljali, a ovoj spravi je simbolično dala ime Bodhi što na Sanskritu znači “buđenje”, pa je ceo njen oporavak i bio buđenje mentalne i fizičke radosti pokreta, pa je sada teško i primetiti da je Khita ikad bila tako ozbiljno povređena. Ono što je nama u Feel Pilates studiju ova sprava donela jeste da sa što manje uputstava i objašnjenja pomognemo vežbačima da osete aktivnost dubokih mišiča CORE-a. Pored toga što smo dobili jedan veoma zahtevan trening koji svi naši članovi smatraju izazovom. Bodhi predstavlja način da se lakše savladaju pilates principi i da se potpuno promeni način na koji se neko kreće.

Katarina Kuljača

Edukacija pilates instruktora po Balance Body metodi

Mat program podrazumeva obavezno prisustvo na četiri dvodnevne radionice koje će se održavati svake dve do tri nedelje. Vreme između radionica se koristi za praksu u Feel Pilates studiju. Polaznicima je raspolaganju 30 časova kao vežbačima i 30 časova kao instruktorima.
Balanced Body master instruktor Katarina Kuljača je sve vreme prisutna za nedomice koje možete imati tokom usavršavanja.
RASPORED MODULA
UVODNI MODUL – Balanced Body movement principals – 16. i 17. februar 2019.
MAT 1 – 09. i 10. mart 2019.
MAT 2 – 13. i 14. april 2019.
MAT 3 – 04. i 05. maj 2019.
[email protected]
www.feelpilates.net

Arhiva tekstova Katarine Kuljače:
Pilates kao nova dobra navika
Postanite istruktor pilatesa
Oslobodite se toksina i napetosti
Čudesni efekti planetarno popularne tehnike vežbanja
Učite i pomerite lične granice, postanite PILATES INSTRUKTOR
Pilates- jača telo i opušta um

Intervju sa Katarinom Kuljačom:

Telo radi šta mu um kaže

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Voće je najbolje gorivo za naš organizam Rođena je i…