fbpx

BG online

Estetika

Program transformacije za sve generacije

Način života u kojem ćete uživati

„Kad provirite iz zone komfora i vidite napredak, odustajanje neće biti opcija. Dajte sebi samo malo vremena…“

„Puno mi je srce kada pomognem nekome da zavoli sebe i usvoji zdrave navike kao dugoročni životni stil.“

Mnogi sebi obećavaju da će početi sa vežbanjem i zdravim navikama od ponedeljka, nove godine, nakon slave, praznika, rođendana… Izgovora za odlaganje je mnogo, a Jasna Magdić, nekadašnja atletičarka, četrdesetogodišnjakinja i mama troje dece koja ima izvajano telo i široki osmeh kaže da su mnogi ljudi šampioni izgovora kad je reč o promeni životnih navika.
-Poznato je da smo vrlo kreativni kada je pronalaženje izgovora u pitanju i da spretno odlažemo promene, pre svega zbog straha od nepoznatog. Uvek je pravi trenutak i nikada nije. Zavisi sa koje tačke posma1trate izazov sa kojim treba da se suočite. Zonu komfora je teško napustiti, ali je neophodno da provirimo iz nje, pa se zato vezujemo za neki konkretan dan ili period, kako bismo ohrabrili sebe- kaže Jasna Magdić koja je u online svetu, na Instagramu, poznatija kao Fit mom.
Šta se dešava kad naglo krenete ka promeni? Da li je mudrije i bolje to uraditi postepeno?
-Za onog ko je odlučio da počne sa vežbanjem ili zdravom ishranom početak zaista radikalna promena. Ipak, neka samo odluka bude tako čvrsta i ekstremna, a putem zdravih navika bi trebalo da idemo postepeno i strpljivo i zaobilazimo sporedne puteve.
Da li je vaš program 3×3 je namenjen i potpuno neaktivnim osobama? Kojim tempom se postižu rezultati?
-Program transformacije 3×3 je namenjen apsolutno svima i u tome je njegova čarolija. Podrazumeva se da će oni koji nisu vežbali do tad prilagoditi broj ponavljanja i serija svojim mogućnostima, ali će vrlo brzo napredovati. Proces traje 9 nedelja i promene se događaju postepeno, ali primetno od samog starta.
Šta kažete onima koji žele da vide benefite novog stila života odmah?
-Uvek savetujem strpljenje jer ne postoje čarobni štapići, niti su promene preko noći dobre, ali ukoliko se pridržavate svih elemenata programa ili ste dosledni u uvođenju zdravih navika u svoju dnevnu rutinu, benefite možete osetiti već nakon nekoliko treninga ili zdravih obroka.
Da li je strpljenje važno na putu transformacije i kako se motivisati i ne odustati?
-Motivaciju pronalazite isključivo u sebi. Budite hrabri i verujte u ostvarenje zacrtanog cilja. Onog trenutka kad vidite napredak, odustajanje ni neće biti opcija. Dajte sebi samo malo vremena. Možete sve!
Šta je vašim klijentima bilo najteže da promene?
-Svima je problem promena loših navika u ishrani, restrikcije i sl. Treninzi im ne padaju teško. Čim se savladaju prve upale mišića, sve postaje pesma. Na molbe, žalbe i prigovore tokom treninga odgovorim ignorisanjem ili pojačam tempo :).
Kako izgleda program 3×3 i mogu li u svoj raspored da ga uvrste veoma zauzete žene?
-Program je osmišljen tako da ga je moguće potpuno prilagoditi svačijim obavezama i dnevnom rasporedu. Trenira se tri puta nedeljno po sat vremena, sa minimalnim rekvizitima. Sve možete da izvedete u kućnim uslovima i sigurna sam da toliko vremena svako može da posveti sebi.
U čemu je prednost online treninga u odnosu na grupne treninge u sali?
-To zavisi i od trenera i njegove posvećenosti klijentima. Sve ima svoje prednosti, nekome znači interakcija u istom prostoru sa još nekim, dok su drugi opušteniji dok vežbaju u svom domu, neopterećeni i koncentrisani.
Kakvi su dosadašnji rezultati vaših klijenata i šta ste i sami naučili od njih, a šta oni kažu da im je bilo najdragocenije sto su naučili od vas?
-Dobrih rezultata ima mnogo i svi su različiti jer su se i ciljevi svakog pojedinca razlikovali. Preoblikovanje tela i priliv dobre energije je ono što me najviše raduje kad vidim kod njih, mada svi vole da i vaga pokaže napredak i tada su presrećni. Uživam u razmeni energije sa svojim klijentima, puno mi je srce kada pomognem nekome da zavoli sebe i da usvoji zdrave navike kao dugoročni životni stil.
Vi ste primer da se savršenom samodisciplinom sve može. Kako se samodisciplina uči i trenira?
-Tačno je da se samodisciplina vežba, ali je problem što većina to meša sa uvođenjem silnih ograničenja, pa dolazimo do lošeg konteksta. Ne kažnjavam sebe, ne izgladnjujem se, niti se spremam za Olimpijske igre. Jednostavno uživam u ovakvom načinu života, sjajno se osećam i ne bih menjala ovu energiju ni za šta.

Foto: Dario Konstantinović

Više o online programu transformacije 3×3 saznaćete na web sajtu www.fitmom.rs

Na Instagram profiu Jasne Magdić (Fit mom) pronaći ćete mnogo korisnih saveta i vežbi:www.instagram.com/fitmom_jm
Posetite veb sajt Jasne Magdić: www.fitmom.rs
Jasnu Magdić možete kontaktirati mejlom: fitmomjm@gmail.com ili telefonom: 0648699023

Intervju sa Jasnom Magdić:

I mame mogu biti fit

Tekstovi Jasne Magdić:
Promenite telo, um i životne navike
Samopouzdanje čeka da ga otkrijete
Kako se hrani i živi mama troje dece koja je vitka i zadovoljna?
Za 9 nedelja do nove figure!
Čokoladni mus
Vežbanje u kućnim uslovima
Ne budite sebi najveći neprijatelj
Očistite organizam sokovima

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
“Ja sam kukavica!! Ne, ja sam lenština!!” U inbox mi…
error: