BG online

News

Pro femina 2017.- Dan za ženske priče

U Mikser hausu Color press group organizuje 11. aprila dan posvećen ženama i sjajnu Pro femina konferenciju sa korisnim i zanimljivim temama. Od jutarnjih do večernjih sati na bini će se smenjivati različiti govornici i popularne teme.

Moja svrha: I did it my way

One se bave stvarno važnim stvarima. One svojom upornošću i trudom menjaju svet oko sebe. Njihove priče su različite, ali zajedničko im je to što svaka od njih ima misiju i odlučna je u tome da istraje i da je ostvari. Ovo su priče žena čiji su životi drugima i podsetnik da možemo promeniti sve ako to čvrsto odlučimo.
Učesnici ovog panela na konferenciji Pro femina biće: Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja, Mila Litvinjenko, osnivač i direktorka kozmetičke kompanije Aura, Olivera Stojanović, osnivač i direktorka kompanije Absolut Time, Marina Kovačević, osnivačica Centra za rehabilitaciju imaginacijom, Prof. dr Danica Grujičić, neurohirurg i dr Zorica Crnogorac Ilić, vlasnica Specijalne ginekološke bolnice Genesis.

Biti zdraviji

O tome da li zaista jedemo zdravo pričaće Filip Ćirić, vlasnik restorana Homa, Dušan Živić, nutricionista, Ivona Pantelić, voditeljka, Slobodan Stefanović, glumac i gastro bloger i Tijana Krstić, model i dizajnerka.
Statistika pokazuje da: svako peto dete ima loše držanje tela, svako četvrto je gojazno, a čak 70% naše dece nedovoljno fizički aktivno. Kako pokrenuti našu decu?- jedna je od tema Pro femine o čemu će pričati Goran Petrović, profesor fizičkog vaspitanja, Jasna Đukić, predsednica Društva pedagoga fizičkog vaspitanja, Miroslav Marković, profesor fizičkog vaspitanja, doc. dr Slavica Eremić, fizijatar, dr Jelena Vojinović, pedijatari šef odseka dečije reumatologije u Dečijoj klinici KC Niš, Milica Lajbenšperger, psiholog Centra za edukaciju Igralište mašte.

Abortus: Moje telo, moj izbor

Svaka od nas ima pravo da odlučuje šta će sa svojim telom, hoće li rađati ili neće i koliko će dece imati. Odluka o tome hoće li zadržati ili prekinuti trudnću neotuđivo je, elementarno pravo svake žene. Međutim, abortus bi trebalo da bude metoda kojoj se pribegava kada ne postoje druga rešenja, a podaci Instituta “Batut” pokazuju da se u našoj zemlji godišnje uradi 12 000 abortusa.
O ovoj temi govoriće prof. dr Olivera Kontić Vučinić, ginekolog, Milena Bogavac, scenarista predstave Crvena: samoubistvo nacije, Aleksandar Đakovac doktor bogoslovskih nauka, urednik Pravoslavlja i Dragana Stojanović, direktorka Asocijacije za seksualno i reproduktivno zdravlje Srbije, IPPF Serbia.
O ajurvedi i savremenoj medicina diskutovoaće dr Kalyan Indukuri Chakravarthy, ajurvedski doktor, dr med. Ivan Vladić, specijalista opšte medicine i abdominalne hirurgije, Maja Popov, joga terapeutkinja i Sandi Miličević, praktikant ajurvede.

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nagradu za unapređenje dečijeg izdavaštva na Dvanaestom međunarodnom podgoričkom sajmu…