fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Prirodni preparat za smanjenje lošeg i podizanje dobrog holesterola

Lekar leči, priroda izleči

Bolesti kardio vaskularnog sistema, srca i krvnih sudova su vodeći uzrok smrtnosti na našim prostorima. Funkcionisanje organa i celog organizma zavisi od kardio vaskularnog sistema, putem kojeg cirkulacijom krvi dostavlja se kiseonik i hranljive sastojke do svake ćelije, odnosno tkiva, unutrašnjih organa i kože.

Kad smo mladi, više se krećemo, krvni sudovi su elastični i čisti, dok su organi maksimalno opskrbljeni kiseonikom i hranljivim sastojcima. Kako starimo, dolazi do zakrčenja krvnih sudova, odnosno taloženja holesterola i drugih supstanci. Cirkulacija krvi može postati otežana, dolazi do povećanja krvnog pritiska, a do svake ćelije ne dolazi dovoljno kiseonika. Tada one pate, a ukoliko je veće zakrčenje u pitanju, onda čitavo tkivo ili određeni organ ne rade u punom kapacitetu, a ćelije i telo ubrzano stare.

Šta je „loš“ holesterol?

Glavni krivac za zakrčenje krvnih sudova je holesterol. Zbog njega se javljaju problemi sa krvnim sudovima i lošom cirkulacijom i dolazi do sledećih bolesti: ateroskleroza (krvni sudovi prestaju da funkcionišu u punom kapacitetu), ishemijska bolest srca (nedostatak dovoljno krvi u koronarnim krvnim sudovima), hipertenzija (zbog smanjenja volumena krvnog suda dolazi do povećanja krvnog pritiska), moždani udar (poremećaj snabdevanja krvi moždanog tkiva što može dovesti do kognitivnog oštećenja, invaliditeta i smrti),
Tromboza (tromb je krvni depozit i ako se otkači i začepi krvne sudove u srcu u 70% slučajeva izaziva smrt), vaskularna demencija (javlja se kod ishemije mozga i bolesti malih krvnih sudova), erektilna disfunkcija (manjak protoka krvi u muškom polnom organu izaziva nezadovoljavajuću erekciju).
Holesterol je neophodan za zdravo i normalno funkcionisanje tela. Uglavnom ga proizvodi jetra, a manje se unosi hranom. Važan je za formiranje ćelijskih membrana, posebno kod ćelija mozga, nerava, mišića, kože, u crevima. Holesterol je potreban za sintezu hormona. Kreće se po telu glavnim nosačem, lipo proteinom niske gustine (LDL) i lipoproteinom visoke gustine (HDL).
LDL prenosi holesterol u ćelije kojima je potreban i ako ga ima viška on se taloži na zidovima krvnih sudova i nastaje ateroskleroza i zato je on „loš“.
HDL se naziva „dobar“ holesterol zato što skuplja i odnosi višak holesterola iz ćelija, uključujući arterije i vraća ga nazad u jetru, odakle se ili razrađuje ili izbacuje iz tela.

Koji su problemi prisustva naslaga u krvnim sudovima?

Migrena, hroničan umor, nesanica, problemi sa vidom i sluhom, visok pritisak, intimni problemi, poremećaj pamćenja i komunikacije, bleda koža na nogama, bolovi u mišićima i zglobovima neki su od problema uzrokovanih naslagama u krvnim sudovima.

Oksidativni stres

Kubanski naučnici već 30 godina proučavaju problem holesterola i kardio vaskularnog sistema. Oni na prvo mesto uzročnika stavljaju stres i objašnjavaju da sa pojavom stresa dolazi do biohemijske reakcije organizma koji istog sekunda oslobađa ogromne količine slobodnih radikala koji prave oksidativni stres na krvnim sudovima i ćelijama. Kad dođe do oksidativnog stresa LDL se „lepi“ i tad počinju kardio vaskularni problemi. Ostali uzroci holesterola i kardio vaskularnih problema su šećeri, trans masti, pušenje i alkohol.

Prirodan lek iz šećerne trske

Već nekoliko decenija postoje lekovi na bazi statina koji lekari širom sveta prepisuju za rešavanje problema sa holesterolom. Na Kubi su zabranjeni lekovi na bazi statina. Oni objašnjavaju da statini skidaju holesterol, ali da su vrlo opasni neželjeni efekti odnosno kontra indikacije kao što su slabljenje srčanog mišića i rada ostalih mišica, ugrožavaju rad bubrege, jetru i muškarci mogu da postanu impotentni.
Kubanci polazeći od stare latinske izreke „Medico curat, naturo sanat“(lekar leči priroda izleči) napravili su prirodan lek na bazi Policosanola- Alifatičnih alkohola dobijenih iz šećerne trske. Ovaj preparat se prodaje na našem tržištu pod imenom Lipoaktiv.
Potpuno prirodan koji upotrebom rešava veliki broj kardio vaskularnih problema i nema neželjene efekte. Lipoaktiv pomaže da očistite krvne sudove i sprečite slepljivanje trombocita koji se posebno manifestuju kod respiratornih virusa.

Dr. Dragan Miljković, spec. opšte medicine

(PR)

Saznajte više o kubanskoj medicini: Čuda kubanske medicine

 

Veliko spremanje života

By BGonline / 01/01/2022 / 0 Comments

Život pored partnera koji se bori sa depresijom

By BGonline / 22/12/2021 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 07/01/2022 / 0 Comments

Odgajati decu bez rivalstva

By BGonline / 21/12/2021 / 0 Comments

Emocionalni bankovni račun je važan za srećan brak

By BGonline / 23/12/2021 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Uživanje za celu porodicu Hotel “Fontana” koji se nalazi u…
error: