BG online

Grafima
Roditeljstvo

Prijavite dete za učešće u besplatnim radionicama

Put u središte sreće

Dečji kulturni centar Beograd i UŠĆE Shopping Center će od 25. do 31. avgusta organizovati bogat i sadržajan muzičko-scenski program i kreativne radionice pod nazivom „Put u središte sreće“ namenjen najmlađim posetiocima centra i njihovim porodicama.
Povod je 50. Međunarodni susret dece Evrope „RADOST EVROPE“, koji tradicionalno organizuju Dečji kulturni centar Beograd i Gradska uprava grada Beograda. Uz Hor i Baletski studio Dečjeg kulturnog centra Beograd, specijalne goste – Minju Subotu i Leontinu, likovne radionice, plesne animacije, nastupe mađioničara, sportske aktivnosti i druge programe, biće najavljen ovaj važan jubilej.
Prijavu za besplatno učešće u kreativnim radionicama svi zainteresovani roditelji mogu poslati porukom u inbox na zvaničnim profilima UŠĆE Shopping Centra na društvenim mrežama, Facebook i Instagram.
Centralni događaj manifestacije “RADOST EVROPE“ počinje prve nedelje oktobra (2-5. oktobra) i odvijaće se na nekoliko lokacija u gradu.

PROGRAM U UŠĆU:
KONCERT I KREATIVNE RADIONICE
25. avgust – 30. avgust 2019. godine
• NEDELJA 25. avgust
12.00 – 12.45 Koncert „PUT U SREDIŠTE SREĆE – RADOST EVROPE“
Dok čekamo goste međunarodne dečje manifestacije „Radost Evrope“ pevamo i plešemo uz dečje i popularne pesme iz mjuzikla. Decu Beograda u UŠĆE SC muzikom i igrom obradovaće Hor i Baletski studio Dečjeg kulturnog centra Beograd. Specijalni gosti koncerta biće Minja Subota i Leontina Vukomanović koji će sa decom pevati čuvene dečje hitove poput „Deca su ukras sveta“, „Deca Evrope“, „Slon lepotan Dondolan“ i druge.
13.00 – 14.00 Radionica: SPORTIĆ ZA DECU
Kroz zabavne sportske aktivnosti i vežbe, deca uzrasta od 4 do 7 godina imaće priliku da oprobaju svoje motoričke sposobnosti, koordinaciju, gipkost, snagu i brzinu kroz zanimljive sportske poligone i igru.
• PONEDELJAK 26. avgust
17.00 – 18.00 Kreativna radionica: LIKOVNO ZAIGRAVANJE
Radionica pruža deci uzrasta od 7 do 12 godina mogućnost da se na neobičan način oprobaju u crtanju gigantskim olovkama od dva metra. Deca će biti u prilici da nacrtaju autoportret, slože geometrijske oblike na magnetnoj tabli, docrtaju ornamente i vide kako crtež može da oživi, potom da slaganjem kocki upoznaju pojedine slikare i gradove iz kojih dolaze gosti „Radosti Evrope”.
18.00 – 19.00 Kreativna radionica: MALI POTEZI, VELIKE RADOSTI
Pozivamo decu i roditelje da učestvuju u nastajanju zajedničke likovne kreacije. Svako od učesnika moći će da ostavi trag četke na platnu velikog formata i sopstvenom radošću stvaranja bude deo velikog jubileja 50 godina manifestacije „Radost Evrope”. Radionica je otvorenog tipa, namenjena svim prolaznicima
• UTORAK 27. avgust
17.00 – 18.00 Kreativne radionica: ORKICA EKO PARTY
ORkiCA, klub koji u okviru Dečjeg kulturnog centra Beograd okuplja decu zainteresovanu da istražuju i uče o prirodi i životinjama, poziva mališane uzrasta od 6 do 12 godina na EKO PARTY. Učesnici će biti u prilici da kroz izradu figura od odabranih materijala uče o reciklaži i očuvanju prirode.
18.00 – 19.00 Kreativna radionica: FILIPINOVA ŽONGLERSKA RADIONICA
Radionica obuhvata nastupe žonglera Filipina kako bi se učesnici upoznali sa onim što će tokom radionice raditi i naučiti. Uz Filipina deca će biti u prilici da savladaju osnovne žonglerske veštine i da se družeći sa njim lepo zabave.
• SREDA 28. avgust
17.00 – 18.00 Kreativne radionica: NI IZ ČEGA NEŠTO – DRUŠTVENE IGRE ZA CELU PORODICU
Za dobru zabavu nisu potrebna velika ulaganja, već je dovoljno osvrnuti se oko sebe i igra može da počne. Ovom radionicom skrećemo pažnju o važnosti igre i usmeravanju dece da ni iz čega stvore nešto. Svesno polu napravljenim proizvodima otkrivamo i podstičemo prvenstveno mlađe generacije, ali i roditelje da se igraju i da stvaraju sopstvene društvene igre, jer igra ima neprocenjivu ulogu u razvoju dece. Radionica je namenjena podjednako deci, roditeljima, ali i svima onima koji se i dalje osećaju kao deca.
18.00 – 19.00 Kreativne radionica: NI IZ ČEGA NEŠTO – DRUŠTVENE IGRE ZA CELU PORODICU
• ČETVRTAK 29. avgust
17.00 – 18.00 Kreativne radionica: SPORTIĆ
Kroz zabavne sportske aktivnosti i vežbe, deca uzrasta od 4 do 7 godina imaće priliku da oprobaju svoje motoričke sposobnosti, koordinaciju, gipkost, snagu i brzinu kroz zanimljive sportske poligone i igru.
18.00 – 19.00 Kreativna radionica: ORKICA – KAKO DA SE PONAŠAM KAD SRETNEM PSA?
ORkiCA, klub koji u okviru Dečjeg kulturnog centra Beograd okuplja decu zainteresovanu da istražuju i uče o prirodi i životinjama održaće radionicu na kojoj će deca moći kroz glumu da nauče kako da prepoznaju i razumeju potrebe nepoznatih pasa i izbegnu potencijalni nesporazum.
• PETAK 30. avgust
TRIBINA „DIGITALNA TRANSFORMACIJA“
IZLOŽBA „PUT U SREDIŠTE SREĆE“
Krajem avgusta i tokom septembra u UŠĆE SC biće postavljena izložba fotografija „Put u središte sreće – RADOST EVROPE“. Autori fotografija su Branko Jovanovića, Timoti Dzon Bajford i Aleksandar Despotović.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Vodeće vinarije i vinski stručnjaci iz 10 zemalja sveta okupiće…