BG online

Sajam automobila
Roditeljstvo

Pravilnim vaspitanjem do dobrog deteta i uspešnog đaka

Gde je batina tu je strah, a tamo gde je strah ljubav ne niče

Savremeni roditelj je odrastao u tradicionalnoj porodici u kojoj su se jasno znala pravila i red, u kojoj je milom (lepom rečju) ili silom (batinom, verbalnom kaznom) dete poštovalo ono što se od njega tražilo. Takav vid odrastanja u njega je potisnuo mnogo različitih osećanja, mnogo patnje, a manje njubavi čija se klica nije razvila. Profesorka Milica Novković, autorka “Porodičnog bukvara” kaže da se vaspitnom metodom i disciplinovanjem pomoću “štapa i šargarepe” kojoj mnogi i danas pribegavaju ne može probuditi ljubav.Naprotiv. Gde je batina – tu je strah, gde je strah – ljubav ne niče.
-Gde je “šargarepa” – tu je interes, a gde je interes – tu ljubav ne cveta- podseća prof.Milica Novković i objašnjava zašto roditelji prave toliko grešaka. – Uzroci muka svih roditelja, a posebno savremenih, jesu prepreke koje ne dozvoljavaju da se razviju klice ljubavi, dobrote, sveukupni talenti, potencijal koji je svakom donet rođenjem. Tome je doprinela vekovna zabluda da dete i svo njegovo unutrašnje blago treba dresirati spolja (štapom ili šargarepom).
Profesorka Milica Novković kaže da je model “vaspitanja bez kazne i nagrade” testirala u školi u kojoj je provela radni vek kao i u svom vrtiću tokom poslednjih 30 godina.Rezultati su, kaže sjajni!
-Moja misija je da pomognem roditeljima da omoguće sebi i detetu rast ljubavi i uslove za stvaralaštvo, toliko potrebno trećem milenijumu. Sve ono što sam iskusila, spoznala, otkrila, naučila ja sad vraćam čoveku, naročito detetu kako bi mu bilo lakše da prebrodi zamke, prepreke, iskušenja na putu svog života, koji je lepota sam po sebi. Kad čuju priču o vaspitanju bez kazne i nagrade, roditelji shvate besmisao borbe protiv nasilja, protiv posledica, već prihvate predog da otklone uzroke.
Zar je teško zapamtiti da dete ne treba da jede terano štapom, ni umetanjem crtaća između jela i njega, jedno je od pitanja koja često roditeljima postavlja prof.Milica Novković.
-Napravite red. Ne dajte detetu celo pre podne da jede čips, čokoladu, pije sokove i videćete kako će slatko da jede kad želudac počne da mu cvili. Onda će imati ljubav i prema vama i prema hrani kao izvoru života- poručuje Milica Novković.

Radionicu “Vaspitanjem bez nagrade i kazne do dobrog deteta i dobrog đaka” prof. Milica Novković održaće 12.aprila od 18h do 20h. Na radionici će između ostalog objasniti kako bez potkupljivanja i kažnjavanja mama i tata mogu da budu najbolji roditelji, a deca bez dresure uz pomoć štapa i šargarepe izrasti u vredne i vaspitane ljude koji će voleti da se obrazuju i da uče.
Prijave su obavezne zbog ograničenog broja mesta.
Cena porodične ulaznice 2500 dinara.
Obavezne prijave na : 066060820 Ili putem mejla: [email protected]

Knjige Milice Novković “Porodični bukvar” i “Bitka ljubavi” po ceni od 1540 din.+ troškovi dostave (za jednu knjigu) možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

Od nezadovoljnog roditelja do depresivnog deteta

Tekstovi i intervjui Milice Novković:
Borba za zdravu i složnu porodicu
Kako do radosti, dobrote i ljubavi u savremenoj porodici?
Porodica kao najopasnije mesto za život
Vaspitanjem bez nagrade i kazne do dobrog deteta i dobrog đaka
Kad se ne vole mama i tata dete najviše ispašta
Od nezadovoljnog roditelja do depresivnog deteta
Porodični bukvar

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
I vi možete poverovati da će sve biti u redu…